15) Aλεξάνδρεια – Γητειές, μάγια και μπαχάρια

Ξέρεις γιατί δε διστάζω να σε θυσιάσω; Γιατί είσαι ζυμωμένη στα κύτταρά μου. Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ μας. Δεν είμαστε δύο, είμαστε ένα… Μια ψυχή σε δυο κορμιά… Και δεν πειράζει αν πεθάνει η μια… Αρκεί να ζήσει η άλλη! Αποφάσισα να ζήσω εγώ, αλλά πάντα θα σε κουβαλάω κολλημένη επάνω μου! Γιατί εγώ είμαι εσύ!
Δυο γυναίκες, μια αμύθητη περιουσία, ένα τρανταχτό όνομα και το πιο σημαντικό ερώτημα: Ποια από τις δύο είναι η πραγματική Ισιδώρα Κοσμίδη;
Η φατρία του Κύκνου και η φατρία του Δράκου, δυο οικογένειες με απαρχές χαμένες στον χρόνο, που γεννούν τις πιο δυνατές μάγισσες της Αιγύπτου. Γυναίκες αντίπαλες που φέρνουν στην ψυχή τους το φως και το σκοτάδι.
Μια ιστορία γεμάτη γητειές, ξόρκια, μπαχάρια, σερμπέτια, βοτάνια και γλυκό καπνό ζυμωμένο με μέλι, που σε ταξιδεύει στην πιο μαγική πόλη της Ανατολής, την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την αιώνια πόλη με τα δυο πρόσωπα. Και κατόπιν η μετάβαση στην Αθήνα και η τελική αναμέτρηση τη δεκαετία του ’60. Ένας αγώνας μέχρι θανάτου.

Γιατί η Αλεξάνδρεια δεν τις χωράει και τις δύο… Και πρέπει να μείνει μόνο μία…
Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

 

2 ΒΙΒΛΙΟ

ΚΑΡΜΑ. Ο νόμος της ανταπόδοσης

Τι είναι Κάρμα; Η δράση των συνεπειών αυτού που έχει κάνει ο άνθρωπος – με πράξη, λόγο και σκέψη… Γι’ αυτό έχει τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλα όσα υπάρχουν και πρωτίστως απέναντι στον εαυτό του… Η ροπή της σκέψης δίνει στον άνθρωπο την ηθική του αξία, που αλλάζει με τις πράξεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση… Όλα τα όντα έχουν το Κάρμα τους. Είναι κληρονόμοι πράξεων και γιοι πράξεων. Εξαρτώνται ολοκληρωτικά από τις πράξεις τους… Απ’ αυτό που υπήρξε δημιουργείται εκείνο που θα υπάρξει… Η θέληση και η ενέργεια είναι οι ρυθμιστές του Κάρμα. Ο Νόμος του Κάρμα και ο Νόμος της Επανενσάρκωσης είναι αδιαχώριστοι, γιατί το ένα είναι λογική συνέπεια του άλλου.

Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.