14) Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Τμήμα Ασφαλιστικής & Στατιστικής Επιστήμης του ΠΑ.ΠΕΙ & η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Το Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου
Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ) και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε) εγκαινίασαν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με την υπογραφή μνημονίου 5ετούς διάρκειας.
Η συνεργασία των δύο φορέων αφορά μεταξύ άλλων:
-στην προώθηση της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης
-στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των δύο μερών
-στην πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Στατιστικής &
Ασφαλιστικής Επιστήμης
-στην αμφίδρομη μεταφορά τεχνογνωσίας
-στην αξιοποίηση της επιστήμης και της έρευνας για την προαγωγή
εφαρμογών σε θέματα Ασφάλισης
-στην από κοινού διενέργεια ερευνών και σύνταξη μελετών
-στην από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα
Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου ο Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του ΠΑ.ΠΕΙ δήλωσε ότι: «Η συνεργασία με την ΕΑΕΕ είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί ενισχύει την εξωστρέφεια του Ιδρύματος μας, συμβάλλει στη διάχυση της γνώσης, συνδέει την εκπαίδευση με τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και ενδυναμώνει το παραγόμενο ερευνητικό έργο».

2 deltio

 

Η Ericsson και η DT παρουσιάζουν προηγμένο 5G με χαμηλή καθυστέρηση

Μια προηγμένη λειτουργία 5G που δοκιμάστηκε με επιτυχία από την Deutsche Telekom (DT) και την Ericsson υπόσχεται να προσφέρει την πολυπόθητη καθηλωτική εμπειρία για χρονικά κρίσιμες εφαρμογές όπως το cloud gaming. Σε μια πρόσφατη επίδειξη, οι συνεργαζόμενοι εταίροι έδειξαν πώς η τεχνολογία Low Latency Low Loss Scalable throughput (L4S) μειώνει σημαντικά την καθυστέρηση σε ένα διαδραστικό βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται στο cloud.

Η L4S αποτελεί μια προηγμένη λειτουργία των δικτύων 5G, η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα της εμπειρίας σε περιπτώσεις χρήσης ευαίσθητων στην καθυστέρηση ή όπου η χρονική διάρκεια αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, όπως το cloud gaming και οι εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας/Εικονικής Πραγματικότητας (AR/VR).

Ο Per Narvinger, Head of Product Area Networks της Ericsson, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Αυτό το πρόσφατο ορόσημο στη συνεργασία μας με την Deutsche Telekom δείχνει πώς η τεχνολογία L4S μπορεί
να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση των κρίσιμων από άποψης χρόνου, υψηλής ταχύτητας εφαρμογών σε δίκτυα 5G”.