9) Playroom για μεγάλα παιδιά

Aπό την Πετρούλα Χατζηνικολάου, Interior Designer

Και ποιoς δεν θα ήθελε να έχει μέσα στο σπίτι του ένα τέτοιο δωμάτιο!

Δωμάτιο παιχνιδιού: το δωμάτιο που θα επισκέπτεσαι για χαλάρωση και για διασκέδαση είτε μόνος, είτε με την πανέμορφη οικογένειά σου, είτε με τα αγαπημένα σου φιλαράκια.

Για να δούμε όμως τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, για να διαμορφώσουμε αυτόν τον χώρο όσο το δυνατόν καλύτερα.
3, 2, 1, GO!

Χρώμα, χρώμα και πάλι χρώμα…

Στους τοίχους, στα μαξιλαράκια, στο παχύ χαχόλικο χαλί…
Παντού βάλε χρώμα, για να θυμίζει παιχνίδι ο χώρος.
Επίλεξε έναν άνετο φαρδύ καναπέ, σε funky στιλ.
Σκόρπισε πάνω σε αυτόν, όσα μαξιλαράκια χρωματιστά θέλεις.

Βρες ένα ξύλινο οικονομικό αλλά μεγαλούτσικο τραπεζάκι, για μπροστά από τον καναπέ. Μην ξεχνάς πως αυτό το έπιπλο θα φιλοξενήσει πίτσες, σουβλάκια, μπολ με διάφορα σνακ, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνιδοκονσόλες, και άλλα πολλά.

Απέναντι από τον καναπέ σου θα πρέπει να τοποθετήσεις ένα έπιπλο tv, για να βάλεις την giga τηλεόραση που έχεις οραματιστεί!

Προτίμησε ένα ανάλαφρο έπιπλο, χωρίς τζάμια και κρυφούς φωτισμούς.

Τώρα θέλω να σκεφτείς σαν παιδί…

Σκέψου όλα αυτά τα παιχνίδια που πιστεύεις πως θα πρέπει να έχει αυτό το δωμάτιο που θα σε κάνουν χαρούμενο, και σκόρπισέ τα παντού!

Επιτραπέζια, πινγκ πονγκ, μπιλιάρδα, στόχος με βελάκια, επιτραπέζιο χόκεϊ, παζλ, συλλογές από φιγούρες και ό,τι άλλο αγαπάς.

Επίσης σου προτείνω να φτιάξεις μια πλούσια ταινιοθήκη από ταινίες για όλες τις προτιμήσεις.

Τέλος θα ήθελα να αγοράσεις ένα μεγάλο αφράτο πολύχρωμο χαλί, στο οποίο θα χάνεται κανείς όταν ξαπλώνει πάνω του.

Μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις μερικά πουφ γύρω γύρω, γιατί σχεδόν ποτέ δεν θα φτάνει μόνο ο καναπές.

TIP: Εκτύπωσε από το διαδίκτυο τα σήματα όλων των διάσημων super heroes, κόψε τα οριακά στο περίγραμμά τους, και κρέμασέ τα με κλωστή από το ταβάνι σου!
Spiderman, Batman, Superman, Captain america, Τhorn, Wonder woman. Να θυμάσαι, πως το παιχνίδι δεν έχει ηλικία… αντιθέτως επιβάλλεται για όλες τις ηλικίες! Να παίζεις όσο πιο συχνά μπορείς για να σε κρατάς χαρούμενο και υγιή!

Και μια μικρούλα συμβουλή:

Το παιχνίδι θα σε κάνει ευτυχισμένο όταν θα παίζεις με αυθορμητισμό, χωρίς φιλτραρισμένες σκέψεις, γεμάτες φόβο, μην τυχόν και κάνεις λάθη λεκτικά ή γραπτά για να μην σε επικρίνουν. Οι άνθρωποι που επικρίνουν και προσπαθούν να σε μειώσουν, δεν χωρούν στη ζωή σου. Γι’ αυτό προτίμησε να παίζεις με αυτούς που αγαπάς και σε αγαπούν αληθινά!