12)Βehind my sofa

Πετρούλα Χατζηνικολάου, Interior Designer

Αμέτρητες είναι εκείνες οι φορές που κάποιος με ρώτησε:

“τι να κάνω με τον τοίχο πίσω από τον καναπέ;”

“τι χρώμα να τον βάψω;”

“πως να τον διακοσμήσω;”

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικές ιδιαίτερες ιδέες και λύσεις, για έναν πιο ξεχωριστό τοίχο!

Ξεκινάμε με το εξής… Ο καναπές είναι ο οδηγός σου. Αυτός θα σου πει τι στυλ θα δώσεις και τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Για παράδειγμα, αν έχεις έναν καναπέ minimal κόκκινου χρώματος θα σου πρότεινα το εξής: Βάψιμο τοίχου στο χρώμα του τσιμέντου… κοινώς γκρι. Η έντονη αυτή διαφορά μεταξύ κόκκινου και γκρι συνδυάζεται απίστευτα! Στη συνέχεια αγόρασε μεταλλικούς δίσκους σερβιρίσματος στρογγυλού σχήματος, σε χρώματα χρυσό μαύρο και λευκό. Ύστερα φτιάξε μια ασύμμετρη σύνθεση στον τοίχο από τους δίσκους, και στερέωσέ τους με θερμοκόλλα.

Αυτό που θα απογειώσει την σύνθεσή σου, είναι μια κατακόκκινη μεταλλική λάμπα γραφείου με αρκετά ψηλό βραχίονα, την οποία θα στερεώσεις πολύ καλά στον γκρίζο τοίχο σου, και έπειτα θα στρέψεις τον φωτισμό της πάνω στην σύνθεση.

Αν πάλι ο καναπές σου είναι μπεζ, λευκό ή ταουπέ, και παραπέμπει σε vintage λύσεις, θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής: Βάψε τον τοίχο σου με ένα pal lime χρώμα ή ένα soft mustard.

Στη συνέχεια αγόρασε πέντε ρηχά ορθογώνια καλάθια από ανακυκλωμένο ξύλο κατα προτίμηση, και στερέωσέ τα καλά στον τοίχο τοποθετώντας τα αυστηρά οριζόντια και κάθετα.
Τοποθέτησέ τα στον τοίχο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να εξυπηρετούν ως ράφια. Δηλαδή το εσωτερικό τους να το βλέπεις εσύ όταν στέκεσαι απέναντι και τα κοιτάς. Αφού τοποθετηθούν και στερεωθούν πολύ καλά, βρές ένα vintage αντικείμενο για να διακοσμήσεις μέσα στο κάθε ένα καλάθι.

Για παράδειγμα, ένα παλιό τηλέφωνο, μια παλιά φωτογραφική μηχανή, ένα αντικέ δοχείο ή μια ρετρό κορνίζα η οποία φιλοξενεί μια πολύ παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία.
Άσε την φαντασία σου να καλπάσει, και τόλμησε να κάνεις αυτή την φαντασίωση πράξη.
Να ξέρεις πως αφού το σκέφτηκες, είσαι πολύ κοντά στο να το υλοποιήσεις.

Θα χαρώ πολύ να μου στείλεις και τις δικές σου φωτογραφίες.

Να περνάς πολύ πολύ όμορφα!
Σκέψη θετική, και όλα γίνονται πανέμορφα!

Bye!