7) Green news

Διάσημοι φωτογράφοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σωθεί ο πλανήτης

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Vital Impacts, του οποίου ηγούνται η βραβευμένη φωτορεπόρτερ του National Geographic, Ami Vitale και η Eileen Mignoni, αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα για την οικονομική ενίσχυση οργανισμών που αφιερώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, η δρ. Jane Goodall, η αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως η κατ’ εξοχήν ειδική για τους χιμπατζήδες και περίπου 100 διάσημοι φωτογράφοι διαθέτουν προς πώληση εκτυπώσεις φωτογραφιών τους. Μάλιστα η  δρ. Jane Goodall προσέφερε υπογεγραμμένες εκτυπώσεις φωτογραφιών που βλέπουν για πρώτη φορά το φως, συμπεριλαμβανομένου και ενός πορτρέτου της, καθώς και δύο άλλες φωτογραφίες που δείχνουν την αξιοπρόσεκτη ζωή των χιμπατζήδων για την προστασία της ζωής των οποίων εργάζεται για πάνω από 60 χρόνια.

 

2 8ema

Αειφόρα Χριστούγεννα στο NJV ATHENS PLAZA

Το NJV Athens Plaza στο πλαίσιο της Εταιρικής του Υπευθυνότητας, γιορτάζει τα Χριστούγεννα, φροντίζοντας παράλληλα να μειώνει συνεχώς και με κάθε τρόπο το οικολογικό του αποτύπωμα.
Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, επιμελήθηκε με αγάπη και γούστο η ομάδα των εργαζομένων. Ο στολισμός με δένδρα, βάζα, κασπώ που κοσμούν το ξενοδοχείο είναι φτιαγμένα από φυσικά βρύα, αγριοτριαντάφυλλα και πρασινάδα από έλατο, πεύκο και τούγια. Όλα είναι δημιουργίες της κυρίας Νίνας Ιωαννίδου, της εταιρίας Fleria.
Με σύνθημα τη βιωσιμότητα και τη μηδενική σπατάλη, επαναχρησιμοποιήθηκαν στολίδια παλαιότερων διακοσμήσεων αναμεμειγμένα με νέα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Όλα τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι LED που καταναλώνουν έως και 80% λιγότερο ενέργεια από τα παραδοσιακά. Ο εξωτερικός φωτισμός του κτιρίου είναι χριστουγεννιάτικος και λειτουργεί με τη χρήση έξυπνου λογισμικού διαχείρισης φωτισμού τεχνολογίας Led.
Επίσης, ακολουθείται μια στρατηγική μείωσης της σπατάλης τροφίμων, σχεδιάζοντας προσεκτικά τα μενού. Από τα ορεκτικά μέχρι και τα φρούτα, οι επιλογές του chef και της ομάδας του προσανατολίζονται σε εποχιακά προϊόντα, με βραχεία αλυσίδα εφοδιασμού και σεβασμό στη γη και τη θάλασσα.