11) Green news

30 χρόνια WWF Ελλάς!

Το WWF Ελλάς συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα και 60 χρόνια στον κόσμο. 30 χρόνια αδιάκοπης δράσης, ανοιχτής διάδρασης με το κοινό, εκατοντάδων προγραμμάτων, πρωτοβουλιών, ενεργειών και παρεμβάσεων στη δημόσια σφαίρα που έχουν έναν μοναδικό κοινό στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του ρόλου της φύσης ως πρωταρχικό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Aπό το 1991 έως και σήμερα, το WWF Ελλάς, με την πολύτιμη συμμετοχή και συνεργασία πολιτών, φορέων και οργανώσεων, έχει δώσει πολλούς αγώνες, δουλεύοντας αδιάκοπα στο “πεδίο”, διεκδικώντας καλύτερους νόμους, καθώς και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την απαραίτητη προστασία σημαντικών οικοτόπων και ειδών στη χώρα. Κατά τη διάρκεια των 30 αυτών χρόνων, το WWF έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει συνολικά 240 προγράμματα, 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και περισσότερες από 300 νομικές και διοικητικές παρεμβάσεις που αφορούν κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μερικά από αυτά είναι η κλιματική κρίση και η προώθηση καθαρών μορφών ενέργειας, η βιώσιμη διατροφή, η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά απορρίμματα, η βιώσιμη αλιεία, οι δασικές πυρκαγιές, η προώθηση μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στη χώρα, η θεσμική και ουσιαστική προστασία απειλούμενων ειδών, η προώθηση της πράσινης οικονομίας, κ.ά.

 

2 θεμα

λεζάντα: Κώστας Σκρέκας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Andrew Kennedy Γενικός Διευθυντής Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον και τη χρήση πλαστικού στην Ελλάδα από τη Unilever και το Skip

Η Unilever και το Skip παρουσίασαν μια σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον, στο πλαίσιο της δέσμευσης της Unilever με τίτλο: «Καθαρό Μέλλον». Συγκεκριμένα, το γνωστό υγρό απορρυπαντικό Skip στα λευκά μπουκάλια που παράγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Ρέντη, κυκλοφορεί σε νέα συσκευασία που περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι 100% ανακυκλώσιμη.
Επιπλέον, το υγρό απορρυπαντικό έχει νέα σύνθεση με 100% φυσικής προέλευσης ένζυμα, που καθαρίζουν τους λεκέδες αποτελεσματικά.
Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στη νέα συσκευασία Skip ισοδυναμεί με την εξοικονόμηση 146 τόνων πλαστικού ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 58 εκατομμύρια τουβλάκια παιδικών κατασκευών τα οποία αν τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτουν την απόσταση Αθήνα-Βενετία!
Δείτε το σχετικό video: https://youtu.be/yX0POfSH0CI