11) Η Ελληνική Αστυνομία πρωτοστατεί στην ανακύκλωση και επιβραβεύεται

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) παραδίδει μαθήματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, αφού αποτελεί τον πρώτο φορέα του Δημοσίου που έχει εντάξει στην καθημερινότητά της και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση. Με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Ορφανών Τέκνων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα ποσό που προσεγγίζει τις 200.000 ευρώ. Στις 16 Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του συλλογικού συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε», κ. Παύλος Ραβάνης και ο Αντιπρόεδρος, κ. Ηλίας Μουσταΐρας, παρέδωσαν στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, επιταγή ύψους 46.377,33 ευρώ που αφορά τα έσοδα ανακύκλωσης κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου 2021. Το ποσό που συγκεντρώνεται κάθε χρόνο διανέμεται την περίοδο των Χριστουγέννων στους δικαιούχους.
Οι δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 4496 του 2017 έχουν νομική υποχρέωση να πραγματοποιούν χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε βραβευτεί για τη δράση της στον τομέα αυτό στα “Green Awards 2021” τα οποία οργανώθηκαν από τον ECONOMIST.

 

2 8εμα

 

OHE: Η θερμοκρασία ρεκόρ που καταγράφηκε στην Αρκτική «ταίριαζε περισσότερο στη Μεσόγειο»

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Αρκτική είναι οι 38 βαθμού Κελσίου. Το ρεκόρ σημειώθηκε στην πόλη Verkhoyansk της Σιβηρίας στις 20 Ιουνίου του περασμένου έτους. Ο WMO, μια υπηρεσία του ΟΗΕ, αναφέρει ότι η υπερβολική ζέστη «ταίριαζε περισσότερο στη Μεσόγειο παρά στην Αρκτική» και είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός συμπεριέλαβε τον Αρκτικό Κύκλο στο αρχείο με τα δελτία ακραίων καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με τον WMO η θερμοκρασία 38°C μετρήθηκε σε μετεωρολογικό σταθμό κατά τη διάρκεια ενός «εξαιρετικού και παρατεταμένου καύσωνα στη Σιβηρία». Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι η Αρκτική είναι μια από τις περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό υπερθέρμανσης στον κόσμο, με περισσότερο από το διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου!