10) Η Eurolife FFH ξεκινά μια νέα συνεργασία με την People Behind και στηρίζει το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας

Τις δυνάμεις της με τη MKO People Behind ενώνει η Eurolife FFH, με στόχο την ενεργοποίηση των ατόμων άνω των 65 ετών, μέσω της δια βίου μάθησης, της ψηφιακής εκπαίδευσης και της κοινωνικής δραστηριοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, η Eurolife FFH υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας, την πλατφόρμα της People Behind, η οποία προσφέρει μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους ωφελούμενούς της.
Πιο συγκεκριμένα, με τη στήριξη της Eurolife FFH, η People Behind θα υλοποιήσει μέσα στο 2022 επτά διαφορετικές εκπαιδευτικές ενότητες, τις οποίες θα παρακολουθήσουν συνολικά περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει σεμινάρια λογοτεχνίας, ενισχύοντας τον χρόνο ενασχόλησης με το βιβλίο και τα γράμματα, εργαστήριο ευρωπαϊκής ιστορίας, για τη βαθύτερη κατανόηση κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών, μαθήματα μαγειρικής, για δημιουργική απασχόληση πάνω στην υγιεινή διατροφή, προγράμματα σωματικής άσκησης, για ενδυνάμωση, σωματική υγεία και βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής, θεατρικό παιχνίδι, για ενίσχυση της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής ευεξίας, ψυχοεκπαιδευτικά εργαστήρια συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης, καθώς και γνωριμία με τα social media και τη χρησιμότητά τους σήμερα.

 

2 8ema κατηγορία:   Health news

 

Τεχνητή νοημοσύνη: Νέο σύστημα προβλέπει με ακρίβεια 92% ποιος θα εμφανίσει άνοια σε δύο χρόνια!

Ένα νέο βρετανικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια 92% αν κάποιος που έχει προβλήματα μνήμης μέσα στην επόμενη διετία θα εμφανίσει άνοια. Το συγκεκριμένο σύστημα αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και στη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που εσφαλμένα διαγιγνώσκονται με άνοια.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το “έξυπνο” σύστημα “εκπαιδεύτηκε”στο να διακρίνει κρυμμένες ενδείξεις στα δεδομένα, που το ανθρώπινο μάτι, ακόμη κι ενός ειδικού, δεν μπορεί να αναγνωρίσει.