11) Πρωτοποριακό πρόγραμμα για τον οικονομικό αλφαβητισμό “Ονειρεύομαι Σοφά” από την ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του οικονομικού αλφαβητισμού των νέων μέσα από την εξοικείωσή τους με έννοιες του σύγχρονου οικονομικού
περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΣΕΝ) υλοποιεί από το 2019 σε σχολεία της χώρας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ονειρεύομαι Σοφά», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου. Για τη σχολική χρονιά 2021-2022 το πρόγραμμα, έχοντας λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, εντάχθηκε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ενώ προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.
Τα πρώτα χρόνια διεξαγωγής του, το πρόγραμμα «Ονειρεύομαι Σοφά» πέτυχε υψηλό βαθμό συμμετοχής μαθητών, με πάνω από 2.000 μαθητές από σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας και με πολύ υψηλό βαθμό ικανοποίησης. Οι μαθητές που εξέφρασαν θετική εντύπωση από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα προσεγγίζουν το 98%, ενώ πάνω από 9 στους 10 μαθητές υποστήριξαν ότι μπορούν να το προτείνουν σε φίλους τους.
Tην τρέχουσα σχολική χρονιά, εκπαιδεύτηκαν επιπλέον 1.000 μαθητές.
Ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2019, με δια ζώσης εθελοντική συμμετοχή στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, το «Ονειρεύομαι Σοφά» εξελίχθηκε σε ένα πλήρως διαδικτυακό και διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, στο οποίο οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας dreamwisely.gr.

Say Yes… and Get Impressed!

Πώς τα γουρούνια συμβάλλουν στην ασφάλεια των πτήσεων!

Ο αυξανόμενος αριθμός πτηνών στην Ολλανδία αποτελεί πρόκληση για τις αεροπορικές εταιρίες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μόνο οι πάπιες στην Ολλανδία είναι 10 φορές περισσότερες από το 1970.

Οι χήνες και τα υπόλοιπα πτηνά είναι επικίνδυνα για τις πτήσεις και πρέπει να απομακρύνονται. Τη λύση στο αεροδρόμιο Σχίπχολ στο Άμστερνταμ τη δίνουν τα γουρούνια! Όχι μόνο τρώνε το φαγητό των πτηνών, αλλά τα κυνηγούν, κυρίως τις πάπιες, συμβάλλοντας έτσι στην ασφάλεια των πτήσεων!