9) Το «νησί του ποδηλάτου» τελικός σταθμός του πρώτου φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων για το 2021

Το τρίτο κατά σειρά ΔΕΗ e-bike Festival πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κω. Λάτρεις του ποδηλάτου για περισσότερα από 100 χρόνια, οι κάτοικοι της Κω, δεν έχασαν την ευκαιρία το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου, να δοκιμάσουν τα 50 και πλέον διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων τελευταίας τεχνολογίας που συγκέντρωσε η ΔΕΗ στην πλατεία Ανταγόρα. Όπως σε κάθε σταθμό – πόλη, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και στο παιχνίδι «έξυπνου πεντάλ», κερδίζοντας αναμνηστικά δώρα. Η ομάδα του φεστιβάλ παράλληλα, ενημέρωνε τους παρευρισκόμενους για τα «πράσινα» ενεργειακά προϊόντα, τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΔΕΗ και τον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό e-bill της εταιρίας με δώρα συνολικής αξίας 30.000€.
Το ΔΕΗ e-bike Festival, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σέβη Βλάχου, ενώ ισχυρή ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ στο νησί συμμετείχαν με τους φίλους και τις οικογένειες τους στις δράσεις του φεστιβάλ. Το ΔΕΗ e-bike Festival συνεχίζει το ταξίδι του το 2022 σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 

2 8ΕΜΑ

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο απειλούνται από την κλιματική αλλαγή

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία προκαλούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής, αποτελεούν απειλή για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, η απειλή αφορά στην πρόσβαση σε κοιτάσματα 600 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου που αντιστοιχούν στο 40% της παγκόσμιας ανακτήσιμης ποσότητας των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ανάμεσα στις χώρες που είναι πιο ευάλωτες στα καιρικά φαινόμενα είναι η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Νιγηρία -που έχουν κυρίαρχη θέση μεταξύ των ενεργειακών παραγωγών- όπως επισημαίνει η εταιρία συμβούλων Verisk Maplecroft με έδρα στη Βρετανία.

Μεγαλύτερο από το 10% των ανακτήσιμων ενεργειακών αποθεμάτων που είναι εκμεταλλεύσιμα βρίσκονται σήμερα σε περιοχές ακραίου κινδύνου, ενώ περίπου το 1/3 των περιοχών κοιτασμάτων χαρακτηρίζονται περιοχές υψηλού κινδύνου για ακραία καιρικά φαινόμενα.