4) Μοσχαρίσιο schnitzel με πουρέ πατάτας και μυρωδικά

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Αν σας αρέσουν τα schnitzel, δοικιμάστε οπωσδήποτε τη συνταγή που σας προτείνουμε!

Yλικά:

2 τμχ entrecote μπριζόλες

4 κρόκοι αβγών

200 γρ. αλεύρι

400 γρ. φρυγανιά λευκή ή panko (γιαπωνέζικη φρυγανιά)

4 τμχ πατάτες μέτριες

150 γρ. βούτυρο

Σχοινόπρασο

Μαϊντανός

Αλάτι

Πιπέρι

100 γρ. παρμεζάνα

Γάλα

 

 

Πώς γίνεται:

Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι και τις βράζουμε με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Ύστερα τις καθαρίζουμε καυτές και τις περνάμε από μια σίτα.

Μετά προσθέτουμε την πατάτα σε μια κατσαρόλα και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το βούτυρο. Προσοχή να μην καίει πολύ η πατάτα για να ενσωματωθεί το βούτυρο και προσθέτουμε γάλα σιγά σιγά μέχρι να είναι κρεμώδης.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα μυρωδικά και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Πανάρουμε την μπριζόλα την οποία πρέπει να έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με την εξής σειρά: αλεύρι, αβγό αραιωμένο με λίγο νερό για να κολλάει καλύτερα, φρυγανιά και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι φρέσκο τριμμένο.