15) Τα αχνά φώτα της Μάρφα

Πώς να περιγράψεις το αλλόκοτο, τις συμπτώσεις, τη σημασία των αντικειμένων στις πιο κρίσιμες στιγμές;
Σκηνές σινεμά, είκοσι μία μικρού μήκους ταινίες, ένα αφηγηματικό installation με καταιγιστική δράση, με μια γλώσσα που σε κάνει να θες να ρισκάρεις, να σταματήσεις να μετράς, να κατεβάζεις app, να προσπαθήσεις να της μιλήσεις τελικά. Οι στιγμές αλλάζουν όταν βουτάμε μέσα τους. “Eίχαν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που είχες σταθεί στην ίδια αίθουσα υποδοχής, στην ίδια ρεσεψιόν, με διαφορετική αίσθηση αυτή τη φορά, χωρίς αγωνία, χωρίς έξαψη, φωνές και ιδρώτα. Με το ίδιο ντεκόρ όμως. Αυτό το ατέλειωτο φωτογραφικό παζλ, με χαρούμενα νεογέννητα βρέφη σε όλους τους τοίχους του κτιρίου…” Από τις εκδόσεις Κέδρος.

 

2 biblio

Οι καταρράκτες – Επετειακή έκδοση

Ο επιθεωρητής Ρέμπους συνδυάζοντας παλιά και σύγχρονα μυστήρια του Εδιμβούργου θα δώσει τη λύση σ’ αυτή τη συναρπαστική ιστορία αναβίωσης του κακού.

ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.
Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε φοιτήτρια, αλλά για την κόρη ενός µεγαλοτραπεζίτη. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα στοιχείο να οδηγήσει τις έρευνες πέρα από το αλάνθαστο ένστικτο του επιθεωρητή Ρέµπους που του λέει ότι δεν πρόκειται για µια απλή εξαφάνιση.
ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Ψάχνοντας τα e-mail της η αστυνοµία θα ανακαλύψει ότι το θύµα ζούσε µια κρυφή ζωή και επικοινωνούσε µε τον µυστηριώδη Quizmaster που αρέσκεται να επινοεί µακάβριους γρίφους.
ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΦΕΡΕΤΡΟ.
Ένα στοιχείο που συνδέει την εξαφάνιση της κοπέλας µε τους θανάτους τεσσάρων γυναικών και µε φριχτές δολοφονίες που συνέβησαν στο Εδιµβούργο τη δεκαετία του 1820 και ακόµη στοιχειώνουν την πόλη.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.