4) expert no 12

Εργασία και ταξίδια!

Έχετε ακούσει για τους ψηφιακοί νομάδες; Είναι όσοι μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα από οποιοδήποτε μέρος της γης είτε είναι υπάλληλοι μιας εταιρίας είτε είναι αυτοαπασχολούμενοι. Σήμερα οι περισσότεροι ψηφιακοί νομάδες ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα, όπως η μόδα, οι τέχνες και η συγγραφή, αλλά στο «παιχνίδι» έχει μπει δυναμικά ο χώρος του marketing και της πληροφορικής. Ο ψηφιακός νομαδισμός παρουσίαζε ανοδική τάση πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού. Μάλιστα οι Αμερικανοί που αυτοχαρακτηρίζονται ως ψηφιακοί νομάδες αυξήθηκαν κατά 49% -από 7,3 εκατομμύρια το 2019 σε 10,9 εκατομμύρια- το 2020. Η πρόσφατη αύξηση που σημειώθηκε εξαιτίας της πανδημίας προέρχεται από άτομα που κατείχαν παραδοσιακές θέσεις γραφείου. Η τάση του digital nomad θα συνεχιστεί, καθώς όλο και περισσότερο οι διευθυντές επιχειρήσεων πιστεύουν ότι η παραγωγικότητα θα διατηρηθεί με την εξ αποστάσεως εργασία και σε πολλές περιπτώσεις πιστεύουν πως θα υπερβεί τις προηγούμενες επιδόσεις. Από την άλλη οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τα οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας ενώ έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν περισσότερο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ψηφιακοί νομάδες παγκοσμίως ανέρχονται περίπου σε 100 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον Pieter Levels, ιδρυτή του Nomadlist.com, έως το 2035 οι ψηφιακοί νομάδες θα φτάσουν το 1 δισ., δηλαδή το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

 

Did you know?

Ο Steve Roberts είναι ο πρώτος ψηφιακός νομάς! Δημοσίευσε τον «τεχνομαδικό» τρόπο ζωής του στο Popular Computing Magazine το 1984. Λάτρευε τον τρόπο ζωής και εργασίας που είχε επιλέξει του γιατί χαρακτηριζόταν από ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση. Έχει πει χαρακτηριστικά: «Είναι ένας παγκόσμιος πόθος… για ελευθερία».

Ρίξτε μια ματιά…

H LG 27UL500 27” IPS Οθόνη Υπολογιστή White έχει βαθμονόμηση χρωμάτων, Radeon FreeSync™ / HDCP 2.2, DAS και BlackStabilizer.

https://www.expert-hellas.gr/shop/lg-27ul500-w-aeu-othoni-ypologisti-27-white/

 

 

Το Gaming Monitor LG 27UP600-W διαθέτει οθόνη IPS 27 ιντσών UHD 4K, Dynamic Action Sync, Black Stabilizer και βάση με δυνατότητα ρύθμισης κλίσης.

https://www.expert-hellas.gr/shop/lg-27up600-w/

 

Το Monitor LG 27GN880-B 27″ με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, AMD FreeSync™ Premium, έχει εργονομική βάση και συμβατότητα με NVIDIA G-Sync®.

https://www.expert-hellas.gr/shop/lg-27gn880-b-27-ultragear-ergo-gaming-monitor-black/

Και κάτι ακόμα…

 

Το Rapoo 9300M Wireless Desktop Combo Set Μαύρο διαθέτει εντυπωσιακό και εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό 4,9 mm και περίβλημα από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

https://www.expert-hellas.gr/shop/rapoo-9300m-wireless-desktop-combo-set-multi-mode-ultra-slim-gr-black/

 

Τα Lenovo 100 Stereo Ακουστικά Headset Black είναι ο τέλειος συνδυασμός στερεοφωνικού ακουστικού USB που είναι έτοιμος για επαγγελματική χρήση με περιστρεφόμενο μικρόφωνο boom και παθητική ακύρωση θορύβου για καθαρό ήχο για κλήσεις VoIP.

https://www.expert-hellas.gr/shop/lenovo-100-stereo-akoustika-headset-black/