4) expert #14.

Tips για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας!

Μερικές απλές κινήσεις, μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές…

– Μην τοποθετείτε το ψυγείο σας δίπλα σε μια πηγή θερμότητας όπως φούρνο και φροντίστε να έχει επαρκή εξαερισμό, ώστε ο συμπιεστής να μην λειτουργεί συνεχώς.

– Να επιλέγετε μαγειρικά σκεύη που εφαρμόζουν καλά στις εστίες της κουζίνας. Αν χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος που είναι 1 με 2 εκατοστά μικρότερο από την εστία, σπαταλάμε έως και 20 με 30% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

– Αποφεύγουμε να τοποθετούμε το κλιματιστικό κοντά σε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα γιατί μειώνεται η απόδοσή του.

– Είναι προτιμότερο να μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι, γιατί με ανοιχτό καταναλώνουμε πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

– Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά μέγιστης αποδοτικότητας σε χαμηλές θερμοκρασίες για να εξοικονομούμε ενέργεια!

– Η συνήθεια να ανοίγουμε το ψυγείο για ώρα και να σκεφτόμαστε τι θέλουμε κοιτάζοντας διάφορα τρόφιμα είναι ασύμφορη!

– Το πλυντήριο ρούχων όσο πιο γεμάτο είναι τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.

– Ο νυχτερινός αερισμός μπορεί να μειώσει σημαντικά τη χρήση και την κατανάλωση του κλιματιστικού το βράδυ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

– Δεν πρέπει να στοιβάζουμε τρόφιμα στο πίσω μέρος του τοιχώματος του ψυγείου, επειδή δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο ψυχρός αέρας.

Ρίξτε μια ματιά…

Πλυντήρια ρούχων με ενεργειακή απόδοση «Α»

https://www.expert-hellas.gr/shop/samsung-ww12t504dtw-s6/

Το πλυντήριο ρούχων Samsung WW12T504DTW/S6 έχει χωρητικότητα 12Kg, οθόνη LED και 22 διαφορετικά προγράμματα πλύσης.

 

 

https://www.expert-hellas.gr/shop/samsung-ww10t654dlh-s6-plyntirio-rouchon/

Το Samsung WW10T654DLH/S6 είναι πλυντήριο ρούχων 10.5Kg με τεχνολογία Eco BubbleTM που δημιουργεί φυσαλίδες αφρού και καθαρίζει βαθύτερα τα ρούχα, έξυπνο χειρισμό AI Contro, η οποία προσαρμόζει τα προγράμματα πλύσης ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και ειδικά προγράμματα ατμού για την απολύμανση ή το φρεσκάρισμα των ρούχων!

 

https://www.expert-hellas.gr/shop/lg-f4wv709s1e/

Το πλυντήριο ρούχων LG F4WV709S1E ενεργειακής κλάσης A, διαθέτει τεχνολογία TurboWash 360™ (39′), Wifi και 10 Χρόνια εγγύηση στο μοτέρ.

 

https://www.expert-hellas.gr/shop/samsung-ww80t854abh-plyntirio-rouchon-8kg/

Το ενεργειακής κλάσης A πλυντήριο ρούχων WW80T854ABH της Samsung με χωρητικότητα 8 κιλά και τεχνολογία Quick Drive Q-Drum, που μειώνει τον χρόνο πλύσης έως 50%, εξοικονομεί ενέργεια έως 20% χρησιμοποιώντας μηχανική δράση πλύσης με ανεξάρτητη λειτουργία του τυμπάνου και του αναδευτήρα μέσα στον κάδο πλύσης. Διαθέτει προγράμματα ατμού για την απολύμανση ή το φρεσκάρισμα των ρούχων και ειδικό σύστημα απολύμανσης του κάδου Drum Clean.

 

https://www.expert-hellas.gr/shop/lg-f4wv708s2te-plyntirio-rouchon-8kg-silver/

Το LG F4WV708S2TE πλυντήριο ρούχων 8kg Silver είναι 1400 στροφών, με AI DD ανίχνευση ποιότητας υφάσματος και με πλήρως ηλεκτρονική λειτουργία.