18). ΑΤΛΑΣ διεθνών σχέσεων

Για άλλη μια φορά στο διεθνές θέατρο βλέπουμε να αλλάζουν τόσο το σκηνικό και ο θίασος όσο και το έργο που παίζεται. Τα γεγονότα της διεθνούς σκηνής έχουν όλο και μεγαλύτερες συνέπειες στην καθημερινή ζωή μας. Μερικές φορές όμως είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε. Μέσα στη «θορυβώδη» και συνεχή ροή των πληροφοριών, δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνουμε τα σημαντικά από τα επουσιώδη και να διαμορφώσουμε μια σφαιρική άποψη που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα «κλειδιά» και τις προκλήσεις του παγκοσμιοποιημένου πλανήτη μας. Αυτές τις προκλήσεις επιχειρεί να αναδείξει το πολύ σημαντικό έργο του Pascal Boniface, Άτλας Διεθνών Σχέσεων, το οποίο καταφέρνει να σκιαγραφήσει με αδιαμφισβήτητη ακρίβεια και ενάργεια τον πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Συνδυάζοντας το ιστορικό βάθος με
την αποκρυπτογράφηση της επικαιρότητας, φωτίζει τα πολλαπλά κίνητρα των λαών, των κρατών και των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας σκηνής.
Απαντά επίσης σε πολύ ουσιώδη ερωτήματα όπως: Είναι η επιρροή της Δύσης πάντα το ίδιο κυρίαρχη; Πώς εδραιώνονται οι αναδυόμενες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Βραζιλία; Ποιες προκλήσεις αντιπροσωπεύουν οι πρώτες ύλες στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων; Από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

2 βιβλιο

Το απωθημένο φυγείν αδύνατον

Ο Ανάργυρος, γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας της Σαντορίνης, ετοιμάζεται να παντρευτεί την Άννα, ένα κορίτσι από την Ανάφη που εργάζεται στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του. Μια προκλητική ενέργεια της αδελφής του, της «τοξικής» Καλλίστης Σαντοριναίου, τινάζει τη γαμήλια τελετή στον αέρα και τρέπει τη νύφη σε φυγή. Είκοσι χρόνια μετά, η Άννα κι ο Ανάργυρος συναντιούνται τυχαία και αποφασίζουν να δραπετεύσουν για λίγο από τη ζωή τους, ταξιδεύοντας στον εξωτικό Μαυρίκιο. Εκεί, τους περιμένει «η πιο σκοτεινή νύχτα της ψυχής»… Μια αληθινή ανθρώπινη ιστορία που κάτω από την επιφάνειά της κρύβει ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Στα έγκατά του δεν κοχλάζει πύρινη λάβα, αλλά κάτι εξίσου ανελέητο και καταστροφικό· τα απωθημένα. H ζωή που ονειρευτήκαμε και δεν καταφέραμε να ζήσουμε στοιχειώνει νομοτελειακά αυτή που ζούμε; Ή μήπως η καρδιά μας διαθέτει έξοδο κινδύνου από τον λαβύρινθο των καταπιεσμένων επιθυμιών; Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από τα δεσμά του υποσυνείδητου; Ή το απωθημένο φυγείν αδύνατον; Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.