2).Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σε μια στιγμή που θα καθορίσει για πάντα τα Όσκαρ 2022, ο Γουίλ Σμιθ βγήκε στη σκηνή αφού ο Κρις Ροκ αυτοσχεδίασε ένα αστείο για τη σύζυγό του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ενώ το αστείο – που κορόιδεψε το ξυρισμένο κεφάλι της Jada, αφού η ηθοποιός πάσχει από αλωπεκία από το 2018 – ήταν κακόγουστο, οι θαυμαστές και οι παρευρισκόμενοι στο σόου έμειναν έκπληκτοι με το χτύπημα, το οποίο στην αρχή φαινόταν ως μέρος κάποιου σκετς αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν μια πραγματική συναισθηματική έκρηξη από τον Σμιθ.

Το πιο περίπλοκο της βραδιάς ήταν ότι ο Σμιθ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του στο “King Richard” και πέρασε μεγάλο μέρος της ομιλίας του προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του στους έκπληκτους παρευρισκομένους και ζητώντας συγγνώμη.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους συνυποψηφίους μου. Αυτή είναι μια όμορφη στιγμή και δεν κλαίω που κέρδισα ένα βραβείο. Δεν είναι να κερδίσω ένα βραβείο για μένα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να ρίξουμε φως σε όλους τους ανθρώπους», είπε. Ο Smith ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ελπίζω η Ακαδημία να με προσκαλέσει πίσω».

Περιττό να πούμε ότι το ξέσπασμα προκάλεσε πλημμύρα αντιδράσεων στο Twitter, από αστεία και gif έως πιο ζοφερές υπενθυμίσεις από την κοινότητα του Χόλιγουντ ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να επιτίθενται στους κωμικούς μόνο και μόνο επειδή το αστείο τους δεν ήταν και τόσο καλό.

Tip of the Day: Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Από τη μία το σχόλιο ήταν πραγματικά απαράδεκτο και από την άλλη η χειροδικία μόνο καταδικαστέα μπορεί να είναι. Εγώ πάντως αν ήμουν η σύζυγος του κ. Smith θα ανέβαινα στη σκηνή και θα ρωτούσα τον παρουσιαστή γιατί πιστεύει ότι αναγκάστηκα να ξυρίσω το κεφάλι μου. Λογικά θα του κοβόταν το γέλιο και αφού θα είχα όλη την προσοχή στραμμένη πάνω μου θα απευθυνόμουν στο κοινό και θα τους έλεγα την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας μου. Και ο κωμικός θα έπαιρνε το μάθημά του ώστε να είναι προσεκτικότερος την άλλη φορά, γιατί μην τρελαθούμε κιόλας δεν μπορεί όλα να θυσιάζονται στο βωμό του χιούμορ και της ελεύθερης έκφρασης αλλά και ο σύζυγος θα γλίτωνε την Παγκόσμια κατακραυγή…