2).Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Αν σας ρωτούσε κάποιος, ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, τι θα του απαντούσατε; Το ήξερες ότι τα χρώματα που επιλέγουμε σε καθημερινή βάση μπορούν να δώσουν αρκετές πληροφορίες για μας στον κόσμο;

1. Κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα μπορεί να φέρει συσχετισμούς με επιθετικότητα και κυριαρχία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι αθλητές που φορούν αυτό το χρώμα έχουν 5% περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. Ενεργοποιεί τον καρδιακό ρυθμό και την αύξηση της τεστοστερόνης και, ως αποτέλεσμα, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση. Μελέτες επιβεβαίωσαν ότι αυτό το χρώμα ελκύει τους άνδρες. Έχει σχέση με την αγάπη και το πάθος. Έτσι, αν θέλετε να σας προσέξουν, δοκιμάστε το κόκκινο.

2. Μωβ

Το μωβ συνδέεται με τα δικαιώματα και τις βασιλικές τελετές. Άλλωστε αφήνει την εντύπωση της μαγείας και της φαντασίας. Το μωβ διεγείρει τη δημιουργικότητα και φέρνει ειρήνη, αλλά ταυτόχρονα σχετίζεται με το να είσαι ευαίσθητος και συναισθηματικός.

3. Πορτοκαλί

Αν σας αρέσει το πορτοκαλί χρώμα και το χρησιμοποιείτε πολύ, θα μπορούσατε να είστε πολύ ενεργητικοί. Αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται ακόμη και για χάπια επειδή είναι καλό διεγερτικό. Είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να συσχετιστεί με ένα ζωντανό κοινωνικό περιβάλλον. Επίσης το πορτοκαλί φέρνει ενθουσιασμό και ενέργεια. Γι’ αυτό πολλές αθλητικές ομάδες το χρησιμοποιούν για τις στολές τους.

4. Λευκό

Ένα άτομο που του αρέσει το λευκό θέλει μια αίσθηση  ικανοποίησης. Τείνει να είναι οργανωμένο, λογικό και προσανατολισμένο στη λεπτομέρεια στη δουλειά. Το χρώμα αυτό μπορεί να συνδεθεί με την ανεξαρτησία αλλά και να προκαλέσει μια αίσθηση αγνότητας και απλότητας. Ίσως λόγω αυτών των ιδιοτήτων σε ορισμένες εταιρείες αρέσει να το χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, η Apple έχει ένα απλό λευκό φόντο.

5. Μαύρο

Είναι το χρώμα των συνόρων και της εξουσίας. Είναι δυνατό και μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση κομψότητας, επισημότητας και μυστηρίου. Το μαύρο αντικατοπτρίζει μια ορισμένη πρακτικότητα και ρεαλισμό στον κόσμο, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται τόσο πολύ από άτομα που πρέπει να ακολουθούν έναν κώδικα ενδυμασίας στον χώρο εργασίας τους. Ένα άτομο που του αρέσει το μαύρο μπορεί να συσχετιστεί με κάποιον που επιδιώκει τον έλεγχο και την ανεξαρτησία.

6. Μπλε

Ο τύπος του ατόμου που του αρέσει το μπλε μπορεί να είναι ιδεαλιστής, αξιόπιστος, αυτόνομος και στοχαστικός στη δημιουργική εργασία. Τείνει να προσέχει τις λεπτομέρειες, γίνεται τελειομανής και έχει άψογους τρόπους. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορεί να αναζητήσουν υποψηφίους που επιλέγουν μπλε ρούχα για θέσεις υψηλού στρες, λένε οι ειδικοί.

7. Κίτρινο

Κάποιος που αγαπά το κίτρινο έχει λαχτάρα για περιπέτεια. Αν το λευκό είναι για την ανεξαρτησία, τότε το κίτρινο είναι για την ελευθερία. Το χρώμα αυτό μπορεί να συνδεθεί με το χιούμορ, τον αυθορμητισμό, την αισιοδοξία και το πάθος. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να είναι δημιουργικοί αλλά παρορμητικοί.

8. Πράσινο

Συσχετίζουμε το πράσινο με τα χρήματα και τα λαχανικά, αλλά οι ερευνητές λένε ότι οι πράσινες προσωπικότητες είναι τύποι που έχουν επιθυμία για ασφάλεια. Το πράσινο μπορεί να συνδέεται με την επιτυχία. Ως φυσικό αποτέλεσμα, προκαλεί χαλάρωση και ηρεμία. Είναι επίσης ένα αναζωογονητικό χρώμα. Μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη, τη μάθηση και την υγεία.

9. Ροζ

Το ροζ έχει συνδεθεί με την απουσία της επιθετικότητας, οπότε πιθανότατα δεν θα βλέπαμε έναν εγκληματία με ροζ κοστούμι. Αυτό το χρώμα είναι επίσης γνωστό ότι είναι καλός ρυθμιστής της διάθεσης και κάνει κάποιον να φαίνεται πιο ήρεμος ενώ το φοράει. Οι κύριοι συνειρμοί που δημιουργεί το ροζ είναι η αγάπη, η ευαισθησία, η γενναιοδωρία και η καλοσύνη.

Ποιο χρώμα είναι το αγαπημένο σου; Ποιο χρώμα μπορεί να φτιάξει τη δική σου διάθεσή; Περιμένω τα μηνύματά σου!!!