14)«Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης* 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, η επετειακή έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα» παρατείνεται έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.
Την έκθεση, που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» και φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, έχουν επισκεφθεί έως σήμερα περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες, τα σχόλια των οποίων ήταν ενθουσιώδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την έκδοση δωρεάν ηλεκτρονικού δελτίου εισόδου εδώ. Η έκθεση παρουσιάζει μέσα από 125 αρχειακά τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά, την ελληνική Ιστορία που είναι συνυφασμένη με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παράλληλα με την πολεμική μαεστρία και την ικανότητα των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο. Τα αρχειακά τεκμήρια πλαισιώνονται από καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές και τρισδιάστατα μοντέλα πολεμικών πλοίων που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, τα οποία κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του Έργου ΝΑΥΣ με συντονιστή
το Ίδρυμα Ευγενίδου και επιστημονικό υπεύθυνο τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επίσης, ψηφιακές και εικονικές εφαρμογές δημιούργησε το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΙΠΤΗΛ) μέσω του Έργου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821.

2 8εμα

Γιάννης Κότσιρας – Γιώτα Νέγκα: παράταση παραστάσεων στο Anodos Live Stage

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παραστάσεων και με μία μικρή διακοπή για την περιοδεία του Γιάννη Κότσιρα στην Αυστραλία συνεχίζουν τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις στο Άνοδος Live Stage. Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται επί σκηνής στο Anodos Live Stage, τον αγαπημένο χώρο – ορόσημο της Πειραιώς.
Τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία, από τον «Σασμό» και τον «Φύλακα Άγγελο», μέχρι το «Τσιγάρο» και το «Έλα και Κόψε Με στα Δυο» κι από το «Με τα Μάτια Κλειστά», και «Το Δίκιο μου» μέχρι το «Βρες μου έναν άλλον» και το «Οξυγόνο, οι δύο αγαπημένοι
ερμηνευτές παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα ερμηνεύοντας τραγούδια σταθμούς τόσο από την πλούσια δισκογραφία τους όσο και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες τις οποίες όλοι αγαπάμε.