Φτιάξε καφέ να στα πω…

Φτιάξε καφέ να στα πω Κλαίρη Στυλιαρά

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σήμερα λέω να σου μιλήσω για το Full Life Framework.

Το Full Life Framework είναι 5 απλές αρχές ζωής που μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε μία πληρέστερη και πιο ουσιαστική ζωή.

1. Αποστολές της Ζωής

Οι αποστολές ζωής είναι οι βασικές πτυχές της ζωής μας που την κάνουν να αξίζει. Η εκπλήρωση αυτών των αποστολών είναι αυτό που δίνει στη ζωή μας νόημα, χαρά και πληρότητα.

Μια αποστολή ζωής μπορεί να είναι η εκπλήρωση ενός στόχου ή ενός ονείρου. Ή μπορεί να είναι μια αποστολή για τις σχέσεις σας με την οικογένειά σας. Μπορεί να σχετίζεται με την υγεία, τη φυσική κατάσταση ή άλλες πτυχές της ζωής σας.

Ο καθένας μας έχει αποστολές ζωής, είτε το ξέρουμε είτε όχι. Είναι προγραμματισμένες στο υποσυνείδητό μας και εξηγούν τους λόγους που για κάποια πράγματα νοιαζόμαστε περισσότερο. Όμως για να πάρουμε τον έλεγχο, πρέπει να αναγνωρίσουμε συνειδητά τι είναι αυτό που μας  κάνει να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι κάθε μέρα.

2. Συμβιβαζόμαστε με τη μέθοδο, όχι την αποστολή

Η αγνόηση ή η θυσία των αποστολών της ζωής μας προκαλεί πόνο και ταλαιπωρία. Προκαλεί χρέος… και όσο περισσότερο το αγνοούμε, τόσο περισσότεροι τόκοι συσσωρεύονται.

Το 99% των ανθρώπων συμβιβάζεται με την αποστολή. Θυσιάζουμε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό πιστεύοντας ότι αξίζει τον κόπο.

Είναι σαν να εγκαταλείπεις τα όνειρά σου γιατί πιστεύεις ότι είναι ο μόνος τρόπος να γίνεις σπουδαίος γονιός… Ή να θυσιάσεις τις σχέσεις που είναι πραγματικά σημαντικές για σένα για να προχωρήσεις στην καριέρα σου.

Αλλά ξέρεις τι; Ποτέ δεν αξίζει τον κόπο. Αυτού του είδους οι θυσίες καταλήγουν μόνο στο να μας προκαλούν λύπη.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουμε πως δεν έχουμε επιλογή. Κι όμως, πάντα υπάρχει επιλογή. Γι’ αυτό πιστεύουμε στον “Συμβιβασμό της μεθόδου”, όχι στην αποστολή.

Πάντα υπάρχει τρόπος. Μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα, αντί απλά να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Αλλά για να μπορέσουμε να έχουμε την επιλογή, χρειαζόμαστε τις κατάλληλες δεξιότητες και τη σωστή νοοτροπία.

3. Νοοτροπία Προόδου

Πρώτα, πρέπει να απελευθερωθούμε από το βάρος που φέρει η νίκη ή η ήττα. Επειδή φοβόμαστε τόσο πολύ την απώλεια  που δεν δίνουμε ποτέ στον εαυτό μας την ευκαιρία για αληθινή ανάπτυξη.

Μια νοοτροπία προόδου δεν ενδιαφέρεται για την «επιτυχία» ή την «αποτυχία». Νοιάζεται μόνο για την πρόοδο. Όσο μπορείς να “παράγεις” ανάπτυξη και βελτίωση, έχεις πετύχει. Εφόσον σημειώνουμε πρόοδο κάθε φορά… τελικά είμαστε κερδισμένοι.

Φανταστείτε να εφαρμόσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης σε διαφορετικές πτυχές της ζωής μας!

4. Συστήματα Αυτοελέγχου

Δεν αρκεί μόνο να έχουμε νοοτροπία προόδου. Δεν γίνεται κάτι αν απλά το σκεφτούμε! Πρέπει να είμαστε σε θέση για “συνεπή δράση”.

Συνεπής σημαίνει να ακολουθώ τακτικές, μακροπρόθεσμες, ποιοτικές ενέργειες. Αλλά αυτό απαιτεί πολλή θέληση και ενέργεια. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση αβίαστα. Και εκεί είναι που μπαίνουν τα Συστήματα Αυτοελέγχου. Αυτά είναι τα συστήματα που μας δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε τα κανονικά μοτίβα σκέψης και τις ρουτίνες μας στη ζωή. Έτσι, η ανάληψη δράσης για τις αποστολές της ζωής μας γίνεται κάτι που κάνουμε ασυνείδητα… τόσο αβίαστα όσο παρακολουθούμε τηλεόραση.

Θέλεις να μάθεις ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ των κορυφαίων και όλων των άλλων; Οι κορυφαίοι στο είδος τους ενσωματώνουν την επιτυχία στη ζωή τους συστηματικά!

5. Πολλαπλασιαστές Ζωής

Οι Πολλαπλασιαστες ζωής γνωστοί και ως Life Multipliers είναι οι  βασικές δεξιότητες που προάγουν και αναβαθμίζουν τη ζωή μας.

Αντί για συγκεκριμένες παραδοσιακές δεξιότητες, όλοι χρειαζόμαστε πολλαπλασιαστές ζωής. Γιατί; Γιατί για να ζήσεις αληθινά μια γεμάτη ζωή δεν μπορείς να σκέφτεσαι και να ενεργείς όπως ο μέσος άνθρωπος.

Οι πολλαπλασιαστές ζωής είναι βασικές δεξιότητες που μπορούν να μας προσφέρουν τεράστια κέρδη σε πολλές πτυχές της ζωής μας ταυτόχρονα. Είναι σαν θεμελιώδεις δεξιότητες που ζωντανεύουν την αυτοπεποίθηση, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά μας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Tip of the Day: Δεν τελειώσαμε εδώ! Φτιάξε και αύριο καφέ να στα πω, για το πως θα κάνεις πράξη και θα εντάξεις στην καθημερινότητά σου αυτά που σου περιέγραψα παραπάνω… Γιατί κανένας δε θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο αν δεν νιώσεις την ευτυχία να πηγάζει πρώτα από μέσα σου!