Φτιάξε καφέ να στα πω…

Φτιάξε καφέ να στα πω Κλαίρη Στυλιαρά

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers! Παρασκευούλα σήμερα!

Σας ευχαριστώ πολύ μα πάρα πολύ για όλα αυτά τα μηνύματα που στείλατε χθες για το χθεσινό editorial! Χαίρομαι ιδιαιτέρως που τα άρθρα μας, δε σας αφήνουν αδιάφορους, αλλά σας αρέσουν, ταυτίζεστε, συμφωνείτε, διαφωνείτε, μαθαίνουμε παρέα, δοκιμάζουμε μαζί και πάνω απ’ όλα επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο!

Λοιπόν, όπως υποσχέθηκα πάμε να δούμε τρόπους για να εντάξουμε στη ζωή μας το Full Life Framework.

Βήμα 1: Ενδυναμώνουμε τον εαυτό μας

Η Αυτοδυναμία είναι η ικανότητα να καλλιεργεί κανείς “βιώσιμα κίνητρα” και να έχει αυτοπεποίθηση για το τι θέλει να πετύχει.

Με την ισχυρή Αυτοενδυνάμωση, είμαστε  ξεκάθαροι ως προς τον σκοπό μας  και έχουμε την ικανότητα να  παρακινούμε τον εαυτό μας, με συγκεκριμένα σχέδια δράσης, έγκαιρα, διατηρώντας παράλληλα μια θετική αρμονία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Αυτή η ικανότητα επηρεάζει επίσης τη στάση απέναντι σε προκλήσεις ή προβλήματα. Εάν διαθέτεις αυτήν την ικανότητα, θα παραμείνεις θετικός και με κίνητρο ακόμα και αν χρειαστεί να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου ή όταν τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περίμενες στη ζωή.

Βήμα 2: Συγκεντρωνόμαστε

Η έξυπνη εστίαση είναι η ικανότητα πίσω από τη διαχείριση της ενέργειας και του χρόνου μας σε αρμονία. Είναι η τέχνη του να παίρνεις το καλύτερο και από τα δύο επίπεδα, τον χρόνο και την ενέργεια [-να είσαι αποτελεσματικός τόσο σε χρόνο όσο και σε ενέργεια ταυτόχρονα.

Βήμα 3: Αναβαθμίζουμε το μυαλό μας

Η μάθηση και η προσαρμοστικότητα είναι η τέχνη όπου μπορούμε να  κατακτήσουμε γρήγορα οποιαδήποτε γνώση ή δεξιότητα. Με την κατάλληλη “νοοτροπία”, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προοδεύουμε στη ζωή.

Αντί να αντιστεκόμαστε στην αλλαγή ή στο ένστικτο όπως οι υπόλοιποι, ας αφήσουμε αυτή την ικανότητα που διαθέτουμε, ώστε να μας βοηθήσει να αγκαλιάσουμε τις αλλαγές και να τις ενσωματώσουμε γρήγορα στη ζωή μας.

Βήμα 4: Κύριος Αυτοέλεγχος

Ο αυτοέλεγχος είναι η ικανότητα να θέτουμε με συνέπεια ξεκάθαρους στόχους και σχέδια για τον εαυτό μας. Με τον Αυτοέλεγχο, είμαστε σε θέση να πραγματοποιούμε τα σχέδιά μας χωρίς προβλήματα ή δισταγμούς.

Ο αυτοέλεγχος συνοψίζεται στην πειθαρχία και την αποφασιστικότητα να πετύχουμε οτιδήποτε. Αυτή η ικανότητα μάς επιτρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η επιτυχία και η ανάπτυξη δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η συνέπεια θα γίνει η πολιτική μας και όσο την τηρούμε, θα αναπτυσσόμαστε διαρκώς σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας.

Tip of the Day: Για να ζήσουμε μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή και να αξιοποιήσουμε πραγματικά τις δυνατότητές μας, θα χρειαστεί να αφήσουμε το μυαλό μας ελεύθερο ώστε να ζήσουμε επιτέλους τη ζωή μας στο έπακρο. Πρέπει να μάθουμε να αναλαμβάνουμε εξουσία όταν απαιτείται, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να σταματήσουμε να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Έτσι έχουμε πολλές πιθανότητες να ζήσουμε μία γεμάτη ζωή, να αποφασίζουμε για μας και να επιδιώκουμε τη συνεχή εξέλιξη του εαυτού μας και κατά συνέπεια την καλύτερη εκδοχή της ζωής μας.