Φτιάξε καφέ να στα πω…

Φτιάξε καφέ να στα πω Κλαίρη Στυλιαρά

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Δεν υπήρχε περίπτωση το τελευταίο άρθρο μας πριν το Πάσχα να μην ήταν ιστορία από αυτές που μας αρέσουν…

“Ήταν κάποτε μία σαρανταποδαρούσα που ήξερε να χορεύει υπέροχα με τα σαράντα ποδαράκια της. Κάθε φορά που χόρευε μαζεύονταν γύρω της όλα τα ζώα του δάσους για να την θαυμάσουν. Όλα ήταν γοητευμένα από την τέχνη της.

Μόνο ένα ζώο δεν άντεχε, από τη ζήλια του, ο βάτραχος. Σκεφτόταν συνεχώς πώς θα την έκανε να σταματήσει το χορό. Δε μπορούσε, φυσικά, να πει ότι ο χορός δεν του άρεσε και δε μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο ίδιος χόρευε καλύτερα γιατί, απλά, κανείς δε θα τον πίστευε. Με τα πολλά, σκέφτηκε ένα πραγματικά διαβολικό σχέδιο.

Κάθισε και έγραψε στη σαρανταποδαρούσα ένα γράμμα.

«Ασύγκριτη χορεύτρια σαρανταποδαρούσα, είμαι ένας ταπεινός θαυμαστής της εξαίσιας χορευτικής σου τέχνης και πολύ θα ήθελα να μάθω πως ακριβώς χορεύεις. Σηκώνεις πρώτα το αριστερό πόδι υπ’ αριθμ.27 και ύστερα το δεξί πόδι υπ’ αριθμ.12; Ή αρχίζεις το χορό σηκώνοντας το δεξί πόδι υπ’ αριθμ.33 και ύστερα το δεξί πόδι υπ’ αριθμ.39; Περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σου. Με όλη μου την αγάπη, το Βατράχι».

Μόλις η σαρανταποδαρούσα πήρε το γράμμα άρχισε να σκέφτεται, για πρώτη φορά στη ζωή της, πώς ακριβώς χόρευε. Ποιο πόδι σήκωνε πρώτο; Ποιο πόδι ερχόταν δεύτερο; Η σκέψη της, είχε πνίξει τη φαντασία της! Και αφού με τη φαντασία της χόρευε η σαρανταποδαρούσα μας δεν ξαναχόρεψε ποτέ.

Tip of the Day: Να είσαι alert! Να μην εφησυχάζεις ποτέ και να απομακρύνεις από γύρω σου αυτούς που θέλουν να βάλουν όρια και να εκλογικεύσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου. Η φαντασία σου σου ανήκει, είναι δικιά σου, μην αφήνεις κανέναν να σε παγιδεύει και να σε βάζει σε “κουτάκια” χάνοντας τον αυθορμητισμό σου. Το όραμα που έχεις για σένα και τα όρια που έχεις θέσει για να φτάσεις εκεί που θέλεις, δεν τα ξέρει κανείς και κανείς δεν μπορεί να τα κατανοήσει πλήρως εκτός από σένα. Κλείσε τα μάτια, άφησε τη φαντασία σου να σε οδηγήσει και χόρεψε! Χόρεψε για σένα και δώσε στη ζωή σου το ρυθμό που εσύ θέλεις…

Αγαπημένοι μου SayYessers, Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σε όλους μας με υγεία, με το καλό να φτιάξουμε καφέ να τα πούμε και πάλι εδώ και να μην ξεχνάμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αυτούς που μας αγαπάνε αλλά και τους εχθρούς μας,  γιατί μόνο τότε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι! Μην ξεχνάς πως ο εχθρός σου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου αλλά και η δοκιμασία σου για να γίνεσαι συνεχώς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου…