17).Οινοπνεύματος Διάλογοι

Μικρές αφηγήσεις που μυρίζουν αλκοόλ…και μας ταξιδεύουν σε μεθυσμένες σκέψεις & ατάκες. Τόλμη, χιούμορ, πίκρα και σκληρότητα αποτελούν τα συστατικά μιας ιστορίας που δεν κινδυνεύει από αλκοτέστ.
Ιστορίες από στέκια καφενεία και μπαρ της Αθήνας.
Εικονογραφημένο με φαντασία και ευρηματικότητα, μιλάει στη ψυχή του κάθε ανθρώπου που έστω και μόνο μια φορά έχει μεθύσει… στο μπαρ το ναυάγιο … ή έστω από ευτυχία.

«Πες μου τι πίνεις, να σου πω ποιος είσαι.
Ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι παρατήρησης, σε μπαρ, καφενεία, στέκια. Οι σημειώσεις μου έμειναν στο συρτάρι για πολύ καιρό. Ένας τυχαίος λαθρακουστής υπήρξα. Θαμώνας, ανάμεσα σε θαμώνες. Ένας «κλέφτης» ευφυών, αστείων, ευρηματικών, πραγματικών διαλόγων, μέσα στην προστατευτική ομπρέλα της αλκοόλης. Αργότερα, απενοχοποίησα τη σχέση μου με το αλκοόλ και «στήθηκα απέναντι» στην σουρεαλιστική του επήρεια.
Είμαστε ό,τι πίνουμε οι σύγχρονοι homo-sapiens; Πιθανόν. Ίσως. Μπορεί.
Ενδέχεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήμουν παρούσα σε ένα κομμάτι της μικροϊστορίας μας», γράφει στον πρόλογό της η Άννα Σωτρίνη. Το ένα τρίτο του βιβλίου συμπληρώνεται με την Ιστορία της σχέσης Ανθρώπου και Αλκοόλ, τις ιστορίες της δημιουργίας των κοκτέιλ που περιλαμβάνει, μαζί με τις πρωτότυπες συνταγές τους. Από τις εκδόσεις ΑΤΡΕΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΣ.

 

2 ΒΙΒΛΙΟ

Σαίξπηρ: Όλη η αλήθεια για τη ζωή του

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το πιο σημαντικό πρόσωπο των αγγλικών γραμμάτων, μας άφησε κληρονομιά περίπου ένα εκατομμύριο λέξεις. Για τη ζωή του, όμως, γνωρίζουμε ελάχιστα και σκόρπια γεγονότα που φωτίζουν τον λαβύρινθο από υποθέσεις για το ποιος πραγματικά ήταν. Μέσα από αυτό τον λαβύρινθο ο Bill Bryson μας οδηγεί με ζωντανή αφήγηση και χιούμορ, για να μας αποκαλύψει τον Σαίξπηρ ως άνθρωπο.
Αξιολογώντας προσεκτικά και τεκμηριωμένα τα συμπεράσματα προηγούμενων μελετών, ο Bryson επικεντρώνεται στο τι πραγματικά ξέρουμε για τον Σαίξπηρ και ταυτόχρονα αποτίει φόρο τιμής στον δραματουργό με το μοναδικό ταλέντο και την αστείρευτη ευρηματικότητα. Μια βιογραφία που προχωρά πέρα από τις θεωρίες συνωμοσίας για να προσεγγίσει την ουσία: τη ζωή του σπουδαίου συγγραφέα. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.