Φτιάξε καφέ να στα πω…

Γεια σας αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Παρασκευούλα και 13 σήμερα και αυτή η εβδομάδα μου φάνηκε ότι κράτησε πολύ…

Θέλω λοιπόν να την κλείσουμε με 5 σημαντικά (για μένα) tips που προσπαθώ να ακολουθώ στη ζωή και είχα διαβάσει κάποτε στο μακρινό παρελθόν και πραγματικά είναι ένα είδος οδηγού για μένα.

  1. Όταν βλέπεις ότι όλα σου πάνε καλά και το νιώθεις μέσα σου πως ο Θεός είναι μαζί σου, πρόσεξε το εγώ σου. Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και όποιον αδικούμε ανεβαίνοντας τον συναντάμε κατεβαίνοντας. Χαμηλά την μπάλα και άσε την επιτυχία σου να μιλάει για σένα βάζοντας για λίγο το “εγώ” σου στην άκρη. Μην αδικείς τους ανθρώπους γιατί η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές.
  2. Όταν είσαι με φίλους και ανθρώπους που σε αγαπάνε, πρόσεξε πώς φέρεσαι και σκέψου αυτά που λες. Πολλές φορές τα λόγια πληγώνουν και καταγράφονται στις ψυχές των ανθρώπων και όσα συγνώμη και να πεις η ζημιά έχει ήδη γίνει. Γι’ αυτό, αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, καλύτερα να σωπάσεις!
  3. Όταν είσαι μόνος σου “δάμασε” τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις. Όπως έχουμε πει η φωνή που ακούμε συχνότερα είναι το υποσυνείδητό μας γι’ αυτό πρέπει να το εκπαιδεύσουμε να τροφοδοτεί το μυαλό μας με καλές σκέψεις και επιβραβεύσεις και να μη λειτουργεί μόνο τιμωρητικά. Δεν είμαστε απέναντί μας, είμαστε ένα και σκοπός μας είναι να ζούμε όμορφα και μακριά από τις πονηρές “κακοτοπιές” που μας οδηγεί το μυαλό μας όταν διανύουμε μία δύσκολη μέρα.
  4. Όταν βρίσκεσαι σε κίνδυνο, προσπάθησε να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Κίνδυνος και έκρηξη συναισθημάτων, δεν πάνε μαζί. Ψυχραιμία, ηρέμησε και προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις και όταν όλα τελειώσουν τότε μπορείς να καταρρεύσεις! (αστειεύομαι). Να θυμάσαι πως καμία σωστή απόφαση δεν μπορεί να παρθεί όταν μας κατακλύζουν τα συναισθήματά μας.
  5. ‘Οταν βρεις τη δουλειά των ονείρων σου και καταφέρεις να κάνεις αυτό που αγαπάς επάγγελμα, τότε θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Ξέρεις η εργασία μας, μας “τρώει” τουλάχιστον 8-10 ώρες την ημέρα και είναι τόσο κρίμα να χάνουμε χρόνο κάνοντας μία  δουλειά που δε μας ευχαριστεί, δε μας κάνει πλουσιότερους και απλά επιβιώνουμε και η ζωή προχωράει. Δε σου λέω ότι είναι εύκολο, σου λέω απλά ότι είσαι δυνατός και αν θέλεις έχεις όλα τα προσόντα να το παλέψεις και να το κατακτήσεις.

Tip of the Day: Προσπάθησε να μαζεύεις λίγα λίγα χρήματα και να ταξιδεύεις. Το ξέρω πως οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά μόνο βγαίνοντας από τη φούσκα μας μπορούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο και ίσως, πού ξέρεις, μπορεί κάπου εκεί έξω να μας περιμένει αυτό που λαχταράμε! Εμείς απλά πρέπει να βγούμε έξω να το ανακαλύψουμε και να μας ανακαλύψει!