Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!

Είναι εκπληκτικό πώς μια απλή πρόταση μπορεί να κάνει μια αφόρητη μέρα ελαφρώς πιο υποφερτή – αν όχι πολύ καλύτερη. Ενώ τα μάντρα -φράσεις με απλές συλλαβές που επαναλαμβάνετε- μπορεί να προέρχονται από μια αρχαία πρακτική, η Sherianna Boyle, καθηγήτρια και σύμβουλος, τους έχει δώσει μια σύγχρονη ματιά στο βιβλίο της, Mantras Made Easy. Από τις επιβεβαιώσεις του εαυτού σας για στρεσογόνες στιγμές έως τις απλές υπενθυμίσεις για να είστε προσεκτικοί, επιλέξαμε μερικά από τα πιο ισχυρά μάντρα για αυτό που μπορεί να χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή.

«Έχω κάτι καλό να πω και επιλέγω να το πω!»
Είχατε ποτέ μια θετική ή ευγενική σκέψη και φοβηθήκατε να τη μοιραστείτε; Ίσως σας άρεσε ένα μάθημα γιόγκα αλλά δεν αφιερώσατε ποτέ χρόνο για να το εκφράσετε στη δασκάλα ή σας άγγιξε η ευγενική χειρονομία κάποιου, αλλά νιώσατε άβολα να τον ενημερώσετε; Το να κάνετε κομπλιμέντα σε άλλους ανθρώπους ή να τους ευχαριστήσεις για τον χρόνο και την προσοχή τους φέρνει ευτυχία και στα δύο μέρη.

«Πιστεύω στις ικανότητες και τις δυνάμεις μου»
Η εστίαση στις δυνάμεις σας μειώνει την κατάθλιψη και αυξάνει τις υγιείς συμπεριφορές, όπως ο καλός τρόπος ζωής. Για να εστιάσετε στα δυνατά σας σημεία, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε ποια είναι αυτά. Κάντε στον εαυτό σας δύο ερωτήσεις:

1. Σε ποιους τομείς νιώθω δυνατός;

2. Σε ποιους τομείς γίνομαι πιο δυνατός;

«Τώρα που απελευθέρωσα το υπερβολικό άγχος, είμαι ήρεμος και γαλήνιος»
Ο πανικός που μπορεί να νιώθουμε καμιά φορά είναι κάπως σαν να τραβιέται το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Μερικές φορές μπορεί να έχετε στρεσαριστεί υπερβολικά. Εάν αισθάνεστε πανικό, εστιάστε στις μεγαλύτερες μυϊκές σας ομάδες (μηροί και γλουτοί) και χαλαρώστε τους.

«Είμαι (εισπνέω) ήρεμος (εκπνέω). Μπορώ να το κάνω αυτό»
Εάν έχετε νευρικότητα επειδή θα μιλήσετε μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων, αυτό το μάντρα είναι για εσάς. Οι λέξη «Είμαι» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Θέτει σε κίνηση αυτό που επιλέγουμε να δημιουργήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, ενεργοποιούμε την ηρεμία αγκαλιάζοντας τη νευρικότητα. Δείτε τον εαυτό σας να βελτιώνεται και ξέρετε, με την εξάσκηση, αυτός ο φόβος μπορεί να εξαφανιστεί. Εξασκηθείτε σε αυτό το μάντρα μπροστά σε έναν καθρέφτη και δείτε πώς αυτό σας δυναμώνει.

Tip of the Day: «Καλωσορίζω το δώρο αυτής της ημέρας».
Ένα πράγμα στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε είναι ότι ο ήλιος θα ανατείλει και θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε ξανά. Το να βλέπεις κάθε μέρα ως δώρο είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσεις ξανά. Όταν προβάλλεις συνεχώς γεγονότα του παρελθόντος σε παρούσες καταστάσεις, η ζωή μπορεί να μοιάζει με αγώνα. Αυτή η νοοτροπία μπορεί να καλλιεργήσει πεποιθήσεις όπως ότι η ζωή μας ήταν είναι και θα είναι πάντα δύσκολη, δίνοντάς σας την εντύπωση ότι η ζωή είναι ένα βάρος. Δείτε τη σημερινή μέρα ώς ένα δώρο που σας δόθηκε δωρεάν, αποδεχτείτε το και αξιοποιήστε το.