Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Πολλές φορές, κάποιος που είναι ειλικρινής γίνεται εύκολα αντιπαθής. Υπάρχουν στη ζωή μας όμως και κάποιες άβολες αλήθειες που κανένας δεν παραδέχεται αλλά και που δύσκολα κάποιος τις λέει. Ωστόσο ίσως και να έπρεπε, γιατί τα λόγια κάποιου μπορεί και να μας αφυπνίσουν αν είναι ειλικρινής -αλλά όχι χυδαίος και αγενής.

Μερικές άβολες αλήθειες που έχω ακούσει ανά τα χρόνια και με έχουν αφυπνίσει είναι:

  • Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δεν έχεις τη ζωή που θέλεις είναι γιατί δεν κάνεις τις θυσίες που χρειάζονται για να την αποκτήσεις. Αν ο χρόνος σου περνάει παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, παρακολουθώντας πάρα πολύ Tik Tok ή χαζεύοντας στο Netflix με τις ώρες, ίσως τελικά όλες αυτές οι δραστηριότητες να είναι αυτό που αποκαλούμε χάσιμο χρόνου. Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν κοινό χαρακτηριστικό την άμεση ικανοποίηση. Και ένα πράγμα που ξέρω για τις δραστηριότητες που δίνουν άμεση ικανοποίηση είναι ότι αποτελούν το νούμερο 1 εμπόδιο για μακροπρόθεσμα σχέδια.
  • Κανείς δεν νοιάζεται για σένα περισσότερο απ’ όσο πρέπει να νοιαστείς εσύ για τον εαυτό σου! — Αισθάνομαι ότι, στην εποχή μας, οι άνθρωποι πιστεύουν συνεχώς ότι οι άλλοι θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσουν. Παρατηρώ πως συνεχώς κάποιοι περιμένουν βοήθεια από άλλους ανθρώπους… Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς οι περισσότεροι είμαστε εγωιστές. Και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τον εαυτό μας (ως επί το πλείστον) γι’αυτό και η συμβουλή μου είναι μία και πολύ απλή: Σταμάτα να βασίζεσαι μόνο σε άλλους ανθρώπους και ανάλαβε δράση! Εσύ για σένα και ύστερα εσύ για τους άλλους και οι άλλοι για σένα. Σε μπέρδεψα; Και όμως είναι πολύ απλό!
  • Μην μπερδεύεις την παιδεία με τη μόρφωση. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να έχουμε 12 πτυχία και 36 μεταπτυχιακά. Η επιτυχία σου ή ακόμα και ο τρόπος που ελίσσεσαι σε αυτή τη ζωή βασίζεται 100% στις πράξεις σου!
  • Εστίασε σε αυτό που μπορείς να ελέγξεις! Δεν πρέπει να κυνηγάς την ευτυχία. Η ευτυχία, είναι απλά ένα συναίσθημα, μπορεί τώρα να το νιώθεις και σε κλάσματα του δευτερολέπτου όλα να ανατραπούν και αντιστρόφως. Προσπάθησε να εστιάζεις σε πράγματα που μπορείς να ελέγξεις, όπως το να φροντίζεις για την υγεία σου, να ζεις και να μεγαλώνεις σε ένα όμορφο περιβάλλον (διαμορφωμένο όσο το δυνατό περισσότερο από σένα και τις δικές σου ανάγκες), να απομακρύνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου, να ταξιδεύεις συχνά, να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους αλλά και στον εαυτό σου να ξεδιπλώνεται και να αποκαλύπτεται ο ένας στον άλλον και τόσα πολλά ακόμη που θα μπορούσα να σου γράφω με τις ώρες.

Tip of the Day: “Κανείς δεν είναι πιο μισητός από αυτόν που λέει την αλήθεια.” — Πλάτωνας… Ίσως όμως αυτός ο άνθρωπος να είναι και η αφορμή για επανεκκίνηση στη ζωή σου.