Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Όλοι αγαπάμε τα ταξίδια, όμως σε αρκετούς από μας προκαλούν και άγχος! Ειδικά αν ταξιδεύουμε με μικρά παιδιά ή όταν οργανώνουμε ένα ομαδικό ταξίδι εκεί μάλλον το άγχος διπλασιάζεται. Κάποιοι μπορεί να ξεχάσουν τα διαβατήριά τους, ενώ άλλοι μπορεί να κολλήσουν στην κίνηση και να χάσουν το αεροπλάνο. Όταν ταξιδεύουμε, η διαχείριση του χρόνου, η υπομονή, η προσοχή και η οργάνωση είναι τα πιο σημαντικά προτερήματα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για οποιαδήποτε απροσδόκητη κατάσταση που μπορεί να συναντήσουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το ταξιδιωτικό άγχος.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που πιστεύω πως αν υιοθετήσουμε, η διαδικασία του ταξιδιού ίσως γίνει πιο ομαλή και λιγότερο στρεσογόνα.

  1. Ελέγχουμε πάντα την ημερομηνία λήξης στο διαβατήριο και την ταυτότητά μας. Είναι τρομερή εμπειρία να ενθουσιάζεσαι με τις διακοπές και να μαθαίνεις ότι δεν θα μπορέσεις να περάσεις τον έλεγχο διαβατηρίου λόγω ληγμένου διαβατηρίου ή ταυτότητας. Για να το αποφύγουμε αυτό, δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε το διαβατήριo και την ταυτότητά μας.
  2. Είναι προτιμότερο να μεταφέρουμε τα πολύτιμα αντικείμενα, τα σημαντικά φάρμακα και ένα επιπλέον σετ ρούχων μαζί μας στη χειραποσκευή. Εάν συμβεί κάτι στις παραδοτέες αποσκευές μας, γνωρίζοντας ότι έχουμε μαζί μας τα πολύτιμα αντικείμενα, τα φάρμακα και μερικά ρούχα, θα είναι η διαδικασία εύρεσης των χαμένων αποσκευών λιγότερο αγχωτική.
  3. Αποφεύγουμε την αφυδάτωση με ένα μπουκάλι νερό. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν ταξιδεύουμε μπορεί να αφυδατωθούμε πολύ εύκολα. Έτσι, το να έχουμε μαζί μας ένα μπουκάλι νερό θα μας βοηθήσει να ενυδατωθούμε και να παραμείνουμε πιο ενεργητικοί. Η επιπλέον ενυδάτωση βοηθά στην πρόληψη του jetlag.
  4. Πάμε στο αεροδρόμιο νωρίς. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πάνε τα πράγματα στραβά. Για να ελαχιστοποιήσουμε αυτό το άγχος, ας φροντίσουμε να φτάσουμε νωρίς στο αεροδρόμιο.
  5. Εξάσκηση στο έξυπνο πακετάρισμα βαλίτσας. Είναι πραγματικά μια πολύ χρήσιμη ικανότητα. Ελέγχουμε τον καιρό, καταγράφουμε μέρη που θα πάμε και τις δραστηριότητες που θα κάνουμε, βρίσκουμε τα κατάλληλα ρούχα και αποφεύγουμε να υπερφορτώνουμε τις αποσκευές μας.
  6. Υπομονή. Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε και παρόλο που αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό για πολλούς από εμάς, το να μην είμαστε υπομονετικοί θα τα κάνει απλά όλα χειρότερα. Δε χάνουμε την ψυχραιμία μας αν κάτι προκύψει, το αντιμετωπίζουμε ήρεμα και ωραία και μετά καταρρέουμε (αστειεύομαι).

Tip of the Day: Ας προσπαθήσουμε να εξασκήσουμε αυτές τις συνήθειες. Θα βοηθήσουν να απολαύσουμε περισσότερο τα ταξίδια. Η ζωή θέλει μικρές διορθωτικές κινήσεις ώστε να αποφεύγουμε το άγχος και να απολαμβάνουμε τη διαδικασία και τον προορισμό. Εξάλλου όπως λένε το ταξίδι στην αρχή σε αφήνει άφωνο και στην πορεία σε μετατρέπει σε αφηγητή ιστοριών… Ζήσε το ταξίδι χωρίς άγχος και άστο να σε συνεπάρει…