Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Εσείς ακούτε μουσική όταν εργάζεστε;

Προσωπικά μου αρέσει να ακούω μουσική όταν δουλεύω. Και τώρα το ερώτημα είναι: “Πρέπει να ακούμε μουσική όταν δουλεύουμε;”, και: “Η ακρόαση μουσικής ενισχύει την παραγωγικότητα;”.

Ας ξεκινήσουμε με το “Πρέπει να ακούς μουσική όταν εργάζεσαι;” ή μάλλον, “Μας βοηθάει η μουσική να εστιάζουμε ή μας αποσυντονίζει από αυτό που έχουμε να κάνουμε;”.

Σύμφωνα με έρευνες η μουσική μας βοηθά να συγκεντρωθούμε αποκλείοντας τον θόρυβο που μας αποσπά την προσοχή. Λειτουργεί ως ερέθισμα που εμπλέκει τον εγκέφαλο, το οποίο τροποποιεί τη διάθεσή μας και παρέχει έναν ρυθμό που μας κρατά σε εγρήγορση. Αυτό χρησιμεύει για να κάνει την εργασία πιο ελκυστική, λιγότερο βαρετή και πιο εύκολη στην συγκέντρωση.

Και νομίζω ότι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πραγματικά καμία έρευνα για να αποδείξει αυτό το γεγονός, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν μπορούν όλα τα είδη της μουσικής να συμβάλουν στη συγκέντρωση. Εάν οι σταθμοί που ακούμε είναι πιο πολύ κουβέντα παρά μουσική, μπορεί να απομακρύνει την προσοχή μας από τη δουλειά (και δεν το θέλουμε αυτό). Αυτός είναι και ο λόγος που το Lo-fi είναι τόσο δημοφιλές ως μουσική εργασίας/μελέτης.

Τώρα ας συνεχίσουμε με το μέρος “Παραγωγικότητα”. Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μουσική βοηθάει στη διευκόλυνση των επαναλαμβανόμενων εργασιών. Και ενώ το beat μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό που κάνουμε μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεσή μας, και όταν είμαστε χαρούμενοι αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα μας.

Tip of the Day: 3 αγαπημένα μου Lo-fi’s που προτιμώ να ακούω εν ώρα εργασίας:

  1. Yasumu — Until Forever 🌄 [lofi hip hop/relaxing beats]
  2. Kupla — Kingdom in Blue
  3. Bcalm — Elements 💫[lofi hip hop/relaxing beats]