Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Μελέτες υποδεικνύουν ότι το να δείξουμε στους άλλους ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για αυτούς όχι μόνο θα μας κάνει πιο συμπαθείς, αλλά ίσως βοηθήσει ακόμα και να ξεχωρίσουμε στη δουλειά μας. Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι συμπαθείς άνθρωποι είναι πιθανότερο να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η καλή αύρα μαζί με την αυτοπεποίθηση, μας κάνουν πιο ελκυστικούς, κάτι που με τη σειρά του κάνει τους άλλους να ελκύονται από εμάς.

Θέλεις παραδείγματα; Εγώ είμαι εδώ…

1. Όταν σε ένα επαγγελματικό ραντεβού σου προσφέρουν καφέ ή τσάι, ζήτησε νερό

Πριν ξεκινήσει το ραντεβού, πιθανότατα θα μας προσφερθεί καφές ή τσάι. Θυμήσου: είμαστε σε συνέντευξη για δουλειά, όχι σε καφετέρια. Κάποιος θα πρέπει να πάει να “διεκπεραιώσει” την παραγγελία μας και η αναμονή θα δημιουργήσει μια αμήχανη σιωπή.

Αντ ‘αυτού, ζητάμε ένα ποτήρι  νερό. Όχι μόνο θα μας αναζωογονήσει, αλλά θα κάνουμε και καλή εντύπωση.

2. Γνέφουμε καταφατικά το κεφάλι ενώ μας μιλάνε

Το να γνέφουμε ενώ οι άνθρωποι μιλούν είναι μια καλή συνήθεια καθώς τους δείχνει ότι εμπλεκόμαστε στη συζήτηση. Όταν κουνάμε το κεφάλι μας καταφατικά, ο συνομιλητής μας θα καταλάβει ότι προσέχουμε τι λέει. Ωστόσο, προσοχή μην το παρακάνουμε: το να γνέφουμε σαν τα πλαστικά σκυλάκια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου υποδηλώνει ένα ανασφαλές άτομο που προσπαθεί να συμφωνήσει με τα πάντα.

3. Δε φοβόμαστε να ζητήσουμε συμβουλές

Οι περισσότεροι από εμάς διστάζουμε να ζητήσουμε τη γνώμη ή τη συμβουλή των ανθρώπων λόγω του φόβου ότι τους ενοχλούμε. Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι στους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ότι τους εκτιμούν. Ζητώντας  συμβουλές, θα τους δείξουμε ότι εκτιμάμε τη γνώμη τους. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι γενικά έλκονται από άλλους που τους εκτιμούν πολύ, το πιθανότερο είναι ότι θα σκεφτούν το ίδιο και για εμάς.

4. Αποκαλύπτουμε τα ελαττώματά μας

Κανείς δεν είναι τέλειος, επομένως δεν έχει νόημα να παριστάνουμε τους άψογους. Το να παραμελεί κανείς τα ελαττώματά του είναι χαρακτηριστικό των ανασφαλών ανθρώπων. Οι άνθρωποι που αποκαλύπτουν τις ατέλειές τους θεωρούνται πιο ειλικρινείς, κάτι που είναι σημάδι υψηλής αυτοπεποίθησης. Επιπλέον, οι άλλοι μας βρίσκουν πιο συμπαθητικούς καθώς θα μπορούν να σχετιστούν μαζί μας αντί να μας βλέπουν ως απειλή.

5. Μην συμπεριφέρεσαι σαν να τα ξέρεις όλα

Το να μιλάς με άτομα που συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν τα πάντα μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό. Πιθανότατα πιστεύουμε ότι το να συμπεριφερόμαστε σαν να τα ξέρουμε όλα θα κάνει τους άλλους ανθρώπους να αιχμαλωτιστούν από τη σοφία μας, ενώ στην πραγματικότητα θα τους κάνει μόνο να γουρλώσουν τα μάτια τους. Η παρόρμηση να δείξουμε όλα όσα γνωρίζουμε υποδηλώνει ότι επιδεικνυόμαστε για να καλύψουμε τις ανασφάλειές μας.

Tip of the Day: Επικοινωνούμε & προσφέρουμε… στοχευμένα!

Όταν νοιαζόμαστε κάποιον και θέλουμε να του προσφέρουμε ένα δώρο, ακόμα κι όταν είναι συμβολικό, συχνά αγχωνόμαστε! Το κλειδί και εδώ είναι η επικοινωνία! Ακούγοντας τα χόμπι και τις επιθυμίες των ανθρώπων, η επιλογή δώρου γίνεται απλή υπόθεση. Και μην ξεχνάς: Το μυστικό του να είσαι καλός στο να χαρίζεις δώρα είναι να δίνεις προσοχή στους ανθρώπους γύρω σου. Όταν ένα άτομο που μας ενδιαφέρει αναφέρει κάτι που του αρέσει ή χρειάζεται, ας το γράψουμε και την επόμενη φορά που θα θέλουμε να του αγοράσουμε ένα δώρο, θα ξέρουμε ακριβώς τι να αναζητήσουμε.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!