Πάρε την απόφαση και γράψε τη δική σου ιστορία!

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να μοιραστούμε κάποιες ιδέες/σκέψεις/συμβουλές που θεωρώ ότι θα μας πάνε ένα βήμα παρακάτω… προφανώς και περιμένουμε και τα δικά σας tips για να τα προσθέσουμε…

Ψυχική “διατροφή”

— Τα πράγματα αλλάζουν όταν συνειδητοποιούμε ότι η διατροφή μας δεν είναι μόνο αυτό που τρώμε. Είναι επίσης τι παρακολουθούμε, τι διαβάζουμε, ποιον ακολουθούμε και με ποιον περνάμε τον χρόνο μας.

Η σιωπή είναι χρυσός

— Θέλετε να μάθετε τη διαφορά μεταξύ νικητών και ηττημένων; Οι νικητές ακούνε. Ξέρουν πότε να μιλήσουν και πότε να σιωπήσουν. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε συνέχεια. Μάθε να ακούς. Το να ακούς τους άλλους σε βοηθά να τους καταλάβεις και το να ακούς τον εαυτό σου σε βοηθά να καταλάβεις τον εαυτό σου. Τόσο απλά.

Υπερασπίσου τα όριά σου

— Δεν χάνουμε πραγματικούς φίλους, πραγματικές ευκαιρίες ή πραγματικές σχέσεις όταν αρχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και να βάζουμε σαφή όρια. Στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο διώχνουμε από τη ζωή μας τους χειριστικούς ανθρώπους, τους ναρκισσιστές και τα τοξικά άτομα που αναζητούν διακαώς προσοχή. Κάνε λοιπόν τη χάρη στον εαυτό σου και υπερασπίσου τον.

Πάρε το χρόνο σου

— Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνουμε οτιδήποτε το 2022 είναι να κινηθούμε αργά. Εάν δεν αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να επιλέξει προς ποια κατεύθυνση πρέπει να τρέξουμε, δεν έχει σημασία αν τρέχουμε γρήγορα γιατί πολύ απλά ίσως τρέχουμε προς τη λάθος μεριά. Σταματάμε, σκεφτόμαστε και μετά κινούμαστε έχοντας κάποιο σκοπό και επιλέγοντας συνειδητά προς τα πού θέλουμε να πάμε. Αν ακολουθήσουμε σωστά τα βήματα θα δούμε πως αυτό θα μας δώσει τη σιγουριά και την ορμή να τρέξουμε γρήγορα αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ουδείς αναντικατάστατος

— Αντικαταστήστε τους μαραθωνίους του Netflix με ύπνο. Αντικαταστήστε τους τοξικούς φίλους με μέντορες, αντικαταστήστε το παράπονο με ευγνωμοσύνη. Αντικαταστήστε την υπερβολική σκέψη με δράση, αντικαταστήστε την ευθυνοφοβία με την ευθύνη. Αντικαταστήστε την αγένεια με την ευγένεια και τα πικρόχολα σχόλια με κομπλιμέντα.

Μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου

— Άπειροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Ας μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι ένας από αυτούς. Φοβάσαι ότι θα σε απορρίψουν; Κάνε αίτηση για αυτή τη δουλειά ούτως ή άλλως. Φοβάσαι για το άγνωστο; Πάρε ρίσκο αφού για να το σκέφτεσαι έτσι και αλλιώς δεν είσαι ευτυχισμένος. Φοβάσαι τη γνώμη τους; Να είσαι ο εαυτός σου πάντα και να υπερασπίζεσαι τα θέλω σου.

Tip of the Day: Ο Πίτερ Ντράκερ είπε: «Στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση». Πάρε την απόφαση και γράψε τη δική σου ιστορία!

Extra Tip of the Day: Διασκέδασε!!! Δεν είναι όλα σοβαρά… Διασκέδασε με αυτό που επέλεξες να ακολουθήσεις γιατί αν δε σου προκαλεί χαρούμενα και αισιόδοξα συναισθήματα μάντεψε: τρέχεις προς τη λάθος κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι συνεπής σε ό,τι αποφασίσεις να επιδιώξεις όμως κανείς δεν είναι αλάνθαστος και είναι δικαίωμα σου να θέλεις να αλλάξεις προορισμό στη διαδρομή…

Να σας πω πως το site μας είναι έτοιμο και θα χαρούμε να μας επισκεφθείτε στο “σπίτι” μας και φυσικά να μας στείλετε τα σχόλιά σας!!! Θετικά και αρνητικά τα θέλουμε όλα γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι! Μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ