Πώς να ξεφύγουμε από την comfort zone μας;

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Πολλοί από εμάς νιώθουμε τόσο άνετα στο μικρόκοσμό μας που δεν επιχειρούμε ποτέ να ζήσουμε έστω για λίγο έξω από την comfort zone μας. Δεν είναι ότι δεν προσπαθούμε ποτέ να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά ή καλύτερα, αλλά έρχεται ένα σημείο που νιώθεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς άλλες αλλαγές και ο εγκέφαλός σου απλώς κλείνει ως αμυντικός μηχανισμός. Αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε αλλαγή μας κρατά ανανεωμένους, ενθουσιασμένους και γεμάτους ενέργεια. Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι και υγιείς, πρέπει να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, βγάζοντας τον εαυτό σας από τη ζώνη άνεσής σας κατά καιρούς.

Ένα βήμα τη φορά

Εάν νιώθεις πως κάτι σε “υπερβαίνει” δοκίμασε να το χωρίσεις σε μικρότερα στοιχεία. Ένα βήμα τη φορά! Έτσι αντί να το βλέπεις ως ένα γιγάντιο βουνό που πρέπει να ανέβεις, χώρισέ το σε “λοφάκια” και αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις με λίγο μεγαλύτερη ευκολία.

Υποστήριξη

Συχνά είναι δύσκολο να ξεφύγεις από τη ζώνη άνεσής σου μόνος σου. Επιστρατεύστε φίλους και συγγενείς για υποστήριξη, υπενθυμίζοντάς τους ότι πρόκειται για έναν συγκεκριμένο στόχο, όπως η αίτηση για μια δουλειά που πραγματικά θέλεις αλλά φοβάσαι την απόρριψη και δεν το τολμάς ποτέ. Οι δικοί μας άνθρωποι μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή όταν η αυτοπεποίθησή μας είναι χαμηλή ή απλά να μας ενθαρρύνουν.

Γιορτάστε κάθε μικρή νίκη

Για να ξεφύγετε από τη comfort zone σας, πρέπει να γιορτάζετε κάθε μικρή νίκη. Ανεξάρτητα από το πόσο απλό ή πόσο μικρό μπορεί να φαίνεται στους άλλους, κάθε βήμα που κάνετε για να διευρύνετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και είναι όλο δικό σας! Επιβραβεύστε τον εαυτό σας και γιορτάστε το. Ό,τι και αν καταφέρατε όσο μικρό και αν είναι επιβραβεύστε τον εαυτό σας γιατί έτσι είναι πιθανότερο να παραμείνετε αφοσιωμένοι στο στόχο σας καθώς βλέπετε πρόοδο!

Tip of the Day:

Μια συχνή παρανόηση είναι ότι η comfort zone είναι μόνο για φοβισμένους ανθρώπους ή αυτούς που έχουν μια έμφυτη απέχθεια για την αλλαγή. Στην πραγματικότητα όλοι έχουμε τη δική μας comfort zone γιατί κατά βάθος η εξοικείωση και η οικειότητα που μας προσφέρει μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι και ασφαλείς. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να πιέζεις συνεχώς τα όριά σου αλλά και να παίζεις μόνιμα έξω από την comfort zone σου ακόμα και όταν γνωρίζεις πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι επωφελές με πολλούς τρόπους. Συχνά, οι δικοί μας φόβοι, και ειδικά ο φόβος να φανούμε ανόητοι ή να αποτύχουμε, μας εμποδίζουν να είμαστε παραγωγικοί και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Εγώ θα σου πω να τολμήσεις και να βγεις έξω από την comfort zone σου γιατί αν το σήμερα είναι το ίδιο με χθες τότε και το αύριο θα είναι ακριβώς το ίδιο, εκτός και αν καταλάβεις εγκαίρως πως τα σπουδαία πράγματα δεν έρχονται όσο ζεις στο μικρόκοσμό σου…