Είσαι ευγνώμων; Αν ναι, να 10 πράγματα που δεν κάνεις ποτέ! Ή μήπως όχι;

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!! Ευγνωμοσύνη, μία λέξη χιλιάδες λόγοι να τη νιώθεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι το να είσαι ευγνώμων βοηθά στη δημιουργία μιας θετικής στάσης ζωής. Η ευγνωμοσύνη είναι ένα μονοπάτι προς τη χαρά. Εσύ νιώθεις ευγνωμοσύνη; Δες 10 πράγματα που δεν κάνουν όσοι είναι ευγνώμονες και πες μου με πόσα από αυτά ταυτίζεσαι. Αλήθειες ε;

1. Δεν ανησυχούν ούτε παραπονιούνται

Συνειδητοποιούν ότι η ανησυχία δεν έχει καμία δική της αρετή και το μόνο πράγμα που μπορεί να αλλάξει μια κατάσταση από καλή σε κακή είναι η σωστή νοητική στάση.

2. Οι ευγνώμονες άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τα θετικά σε ό,τι συμβαίνει

Πάντα επιλέγουν να βλέπουν τα θετικά όταν κάτι αντιμετωπίσιμο προκύπτει γιατί το να βλέπουν τα αρνητικά δεν βοηθάει. Φέρνει μόνο περισσότερη ανησυχία και φόβο.

Ξέρουν επίσης ότι κάθε αρνητικό έχει ένα θετικό. Οι ευγνώμονες άνθρωποι επιλέγουν να δουν τη θετική πλευρά.

3. Οι ευγνώμονες άνθρωποι δεν αφήνουν ποτέ τις τρέχουσες συνθήκες να υπαγορεύουν το μέλλον τους

Συνειδητοποιούν ότι τίποτα από όσα περνάς στη ζωή δεν είναι για πάντα. Ό,τι μας συμβαίνει είναι προσωρινό και μόνο για να αναδείξει το καλύτερο από εμάς. Επικεντρώνονται στο όμορφο μέλλον που έχουν μπροστά τους. Ό,τι και αν περνούν τώρα, δεν τους αποτρέπει από τους στόχους τους.

4. Οι ευγνώμονες άνθρωποι δεν συγκρίνονται ποτέ με άλλους

Εκτιμούν το ταξίδι τους και το πόσο μακριά έχουν φτάσει και δεν αφήνουν τις ζωές των άλλων να τους υπαγορεύουν πώς νιώθουν, ανταποκρίνονται σε καταστάσεις και απλά προχωρούν στη ζωή τους.

5. Οι ευγνώμονες άνθρωποι δεν προσπαθούν να ξεφύγουν από τις προκλήσεις

Γνωρίζουν ότι οι προκλήσεις είναι που τους κάνουν ξεχωριστούς. Πώς μπορεί κανείς να είναι ευγνώμων αν δεν είχε αποδεχτεί ποτέ μια πρόκληση; Ξέρουν πολύ καλά ότι η αληθινή δόξα είναι όταν μέσα σε όλα τα εμπόδια, μπορούν και παραμένουν ευέλικτοι και πάνω απ’ όλα ευγνώμονες!

6. Οι ευγνώμονες άνθρωποι δεν περιβάλλουν ποτέ τον εαυτό τους με αχάριστους και αρνητικούς ανθρώπους

Συνειδητοποιούν ότι «οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα είναι αυτοί που επηρεάζουν τις σκέψεις, τις πράξεις και τις αποφάσεις σου», γι’ αυτό προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο να βυθιστούν σε οτιδήποτε εμπνέει και κινητοποιεί, όπως βιβλία, podcast, σεμινάρια κ.λπ.

7. Οι ευγνώμονες άνθρωποι δεν αφήνουν ποτέ την πικρία να κυριαρχήσει στη ζωή τους

Ένα από τα πράγματα που κάνουν οι ευγνώμονες είναι να συγχωρούν… Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι συγχωρείτε το παρελθόν (δηλαδή τον εαυτό σας), άτομα που σας προσέβαλαν, ακόμα και καταστάσεις που δεν σας άρεσαν.

8. Οι ευγνώμονες άνθρωποι ξέρουν πως η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα

Γνωρίζουν ότι η ζωή είναι ένα τρενάκι, δηλαδή καλές στιγμές και κακές στιγμές, αλλά αυτό που έχουν συνειδητοποιήσει είναι ότι ελέγχεις την κατάσταση και ανεξάρτητα από το πόσα λεμόνια σου ρίχνει η ζωή….. η ικανότητά σου να φτιάχνεις λεμονάδα είναι αυτό που μετράει.

9. Οι ευγνώμονες άνθρωποι δεν περιμένουν ποτέ να ξεφύγουν οι καταστάσεις

Είναι διορατικοί παρά αντιδραστικοί και είναι πάντα σίγουροι ότι η σωστή στάση τους θα αλλάξει το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης αντιμετωπίσουν.

10. Τέλος, οι ευγνώμονες άνθρωποι δεν ξυπνούν ποτέ με λάθος διάθεση

Η πρωινή διάθεση συνήθως υπαγορεύει την υπόλοιπη μέρα. Συνειδητοποιούν ότι αν ξεκινήσουν τη μέρα τους με θετικό πνεύμα, η υπόλοιπη μέρα θα συνεχίσει να φέρνει χαρά και ευτυχία.

Tip of the Day: Πόσες από αυτές τις συμπεριφορές αναγνωρίζετε; Κάνετε κάποια από αυτά τα πράγματα που αποφεύγουν οι ευγνώμονες; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μέρες όπου ανήκουμε σε ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες δεν είμαστε και ρομπότ, όμως αν είναι συχνότερες οι “αρνητικές” μας συμπεριφορές ίσως είναι καιρός να αξιολογήσουμε τι συμβαίνει.

Η ευτυχία είναι μια επιλογή και καθεμία από τις συμπεριφορές που αναφέρονται εδώ όταν γίνονται με μεγάλη συχνότητα, θα διαβρώσει το επίπεδο ευτυχίας μας. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ευγνώμονες και να το εκφράζουμε συχνότερα.

«Η ευγνωμοσύνη δίνει νόημα στο παρελθόν μας, φέρνει ειρήνη για το σήμερα και δημιουργεί ένα όραμα για το αύριο». – Melody Beattie