Η Dr Jane Goodall αποκτά τη δική της κούκλα Barbie

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Παγκόσμια Ημέρα Χιμπατζή σήμερα και δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην πρωτοβουλία της Barbie® που αποτίει φόρο τιμής στη Δρ. Jane Goodall μία από τους κορυφαίους οικολόγους στον κόσμο και ενέπνευσε το τελευταίο makeover της Barbie!

Η Barbie γίνεται “πράσινη” με μια νέα κούκλα που κυκλοφορεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χιμπατζή. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κούκλα Barbie της Goodall είναι κατασκευασμένη από 90% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η 88χρονη ερευνήτρια δηλώνει «απολύτως ικανοποιημένη» που βλέπει τον εαυτό της ως κούκλα Barbie και ήταν κάτι που ήλπιζε και περίμενε πολύ καιρό. Η Goodall λέει ότι θέλει η Barbie της να «εμπνέει τα μικρά κορίτσια» σε όλο τον κόσμο.

Η Goodall, ξεκίνησε την έρευνά της στην ανατολική Αφρική το 1960, παρατηρώντας ότι οι χιμπατζήδες κατασκευάζουν εργαλεία, κυνηγούν και τρώνε κρέας και δείχνουν συμπόνια μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.
«Όταν έφτασα στο Gombe, ήταν όμορφα, το όνειρό μου είχε γίνει πραγματικότητα», είπε. «Αλλά για τέσσερις μήνες οι χιμπατζήδες έτρεχαν μακριά μου… έτσι, παρόλο που το δάσος ήταν υπέροχο, δεν μπορούσα να το απολαύσω μέχρι που αυτός ο David Greybeard με εμπιστεύτηκε και  βοήθησε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο». Η Goodall, η οποία γιορτάζει την 62η επέτειο από το πρώτο της ταξίδι στο πάρκο , βοήθησε στην κατασκευή της κούκλας και ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τα κορίτσια να σκέφτονται πέρα ​​από τους κανόνες του φύλου.

Κάθε κούκλα θα συνοδεύεται από διάφορα αντικείμενα, όπως ένα ζευγάρι κιάλια, ένα σημειωματάριο και ένα μικροσκοπικό αντίγραφο του David Greybeard, του πρώτου αρσενικού χιμπατζή της Goodall που ανήκε στο Εθνικό Πάρκο Gombe στην Τανζανία.

 

Η Jane Goodall αποκτά τη δική της BarbieMICHAEL NEUGEBAUER/ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ JANE GOODALL
Η ίδια δήλωσε: «Οι κούκλες Barbie αρχικά, αυτές που έβλεπα τα κοριτσάκια μου να παίζουν, ήταν πολύ κοριτσίστικες», λέει «Και σκέφτηκα, “Λοιπόν, θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό!”».

 

Η Mattel εισέρχεται επίσης σε μια παγκόσμια συνεργασία με το Ινστιτούτο Jane Goodall και το παγκόσμιο πρόγραμμα Roots & Shoots για τη νεολαία. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, το πρόγραμμα επιτρέπει στα παιδιά να αισθάνονται «δυναμικά να χρησιμοποιούν τη φωνή και τις πράξεις τους για να λαμβάνουν αποφάσεις με ενσυναίσθηση, επηρεάζοντας και οδηγώντας σε αλλαγές στις κοινότητές τους».

Η Jane Goodall αποκτά τη δική της Barbie

Η κούκλα Goodall Barbie αντικατοπτρίζει τη μάρκα και  τις προσπάθειες της Mattel «να επιτύχει 100 τοις εκατό ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικά πλαστικά υλικά σε όλα τα προϊόντα και τις συσκευασίες έως το 2030», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Jane Goodall αποκτά τη δική της Barbie

Η Goodall είναι η τελευταία γυναίκα που τιμάται ως μέρος της σειράς Inspiring Women της Barbie. Η συλλογή απέτισε φόρο τιμής στην Ida B. Wells νωρίτερα φέτος και σε προσωπικότητες όπως η Dr. Maya Angelou , η Helen Keller και η Eleanor Roosevelt το 2021.

Η Goodall είπε ότι οι γυναίκες που τιμήθηκαν ως μέρος της σειράς «έκαναν τον κόσμο καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές κοριτσιών».

Η Goodall θα τιμηθεί επίσης σε ένα ειδικό επεισόδιο της σειράς You Can Be Anything της Barbie.