Μονογονέας και νέος σύντροφος…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayΥessers!!!

Όπως είπαμε και χθες μιλάμε μεταξύ μας και μιλάμε πολύ. Πολλά από τα μηνύματα που παίρνω είναι και από μαμάδες και μπαμπάδες, μόνους με παιδιά, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους αλλά έχει δυσκολέψει πολύ η πίστα εκεί έξω. Ναι, οκ είπαμε ότι ζω στη δική μου φούσκα όχι όμως σε βαθμό να μην αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία να βρεις έναν άνθρωπο να αγαπήσει τα παιδιά σου και σένα και πως προφανώς έχουν προτεραιότητα και είναι πιο επιθυμητοί οι ελεύθεροι και ανέμελοι χωρίς υποχρεώσεις.

Όμως όταν ακούω περιπτώσεις που ένας άντρας δε θέλει μία γυναίκα με παιδιά και το αντίστροφο, σκέφτομαι πως όλο αυτό ίσως λειτουργεί σαν φίλτρο και απομακρύνει επιτυχώς, ευτυχώς νωρίς τις περισσότερες φορές, τους τοξικούς ανθρώπους και κρατάει κοντά όσους το αξίζουν. Όμως μετά αλλάζω πάλι γνώμη και σκέφτομαι πως είναι πολύ υποκριτικό αυτό που λέω, γιατί αν είσαι ελεύθερος και ωραίος και δεν σου έχει ξυπνήσει κανένα φίλτρο για μητρότητα/πατρότητα γιατί να μπεις σε τέτοια διαδικασία; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι θα θέλαμε ο/η σύντροφός μας και εμείς να ξεκινούσαμε την πίστα της ζωής από την ίδια αφετηρία, με τα ίδια εφόδια, χωρίς έννοιες και υποχρεώσεις με το καλημέρα.

Οπότε τι; Αυτοί που δεν ευτύχησαν σε ένα γάμο/σχέση και έχουν παιδιά τι θα γίνουν; Θα τους καταδικάσουμε σε ισόβια μοναξιά ή θα τους περιορίσουμε να ερωτεύονται μόνο αντίστοιχους συντρόφους; Όχι, όχι, όχι! Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στον έρωτα και την αγάπη απλά κάποιες σχέσεις τείνουν να είναι πιο περίπλοκες από άλλες.

Άκουσέ με προσεκτικά: Είσαι ο μόνος που μπορεί να ξέρει αν το να βγαίνεις με ανύπαντρη μαμά ή ανύπαντρο μπαμπά είναι κατάλληλο για σένα. Μην παρασυρθείς στο να ακούς μέλη της οικογένειας ή φίλους που θα προσπαθήσουν να σε αποθαρρύνουν ή να σε επηρεάσουν γενικότερα.

Οι μονογονείς είναι πολλά περισσότερα από απλοί γονείς. Είναι ενήλικες με δικές τους προσωπικές ανάγκες. Δώσε προσοχή στο άτομο και στη σχέση που χτίζετε μαζί.

Μπορεί να αντιμετωπίσεις κριτική από άλλους σχετικά με τη σχέση με τον σύντροφό σου. Ορισμένες από αυτές τις κριτικές μπορεί να βασίζονται σε στερεότυπα, ενώ άλλα σχόλια θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες για τη σχέση σας. Αντί να εστιάσεις μόνο σε αρνητικά σχόλια από άλλους, σκέψου τους δικούς σου λόγους για τους οποίους βγαίνεις με τον σύντροφό σου και αξιολόγησε εάν η τρέχουσα σχέση σου ταιριάζει ή όχι στον τρόπο ζωής σου.

Tip of the Day: Αν είσαι μονογονέας μην βιάζεσαι! Ο πανικός και η ανυπομονησία θα σε οδηγήσουν σε λάθος κινήσεις και μπορεί εκτός από σένα να πληγωθούν και μικρά παιδιά και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε! Μην απελπίζεσαι… Η ζωή ξέρει τι να μας φέρει και πότε. Δώσε χρόνο σε σένα και σε όσους εμπλέκονται σε αυτό το χωρισμό. Μην ξεχνάς πως μόλις χώρισες και ξαναπήρες τη ζωή στα χέρια σου. Απόλαυσε το τώρα και το αύριο θα έρθει…