Οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να νιώσουν…

Η Μάγια Αγγέλου είχε πει: “Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πως τους έκανες να αισθανθούν”.

Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα. Γιατί όταν κοιτάζω πίσω, δεν θυμάμαι τι μου έλεγαν οι γονείς μου όταν ήμουν παιδί, αλλά θυμάμαι το συναίσθημα του να με αγαπούν. Δεν θυμάμαι ποιες ήταν οι διαφωνίες μας, αλλά θυμάμαι την αίσθηση όταν η μαμά μου έμπαινε σιωπηλά στο δωμάτιο και με αγκάλιαζε. Δεν θυμάμαι πολλά από τα παιχνίδια που παίζαμε με τους φίλους μου, αλλά θυμάμαι έντονα τη χαρά να βρίσκομαι εκεί εκείνη τη στιγμή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας στη ζωή, όλοι αφήνουμε μια ποικιλόμορφη συλλογή συναισθημάτων και αναμνήσεων μεταξύ μας. Τις περισσότερες φορές, δε θυμόμαστε καν τις λέξεις που ειπώθηκαν όμως αυτό που σίγουρα έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας είναι ο τρόπος που μας έκαναν να νιώσουμε. Και οι άλλοι θυμούνται με τη σειρά τους τα συναισθήματα που εμείς τους χαρίσαμε.

Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Είτε κάνεις τους γύρω σου να νιώσουν έμπνευση και δύναμη είτε τους κάνεις να αισθάνονται άσχημα και αποθαρρυμένοι, οι άνθρωποι θα το θυμούνται. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι με τα συναισθήματά μας.

Κάθε φορά που έχω μια κακή μέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία ελάχιστη, τόση δα μικρή χειρονομία καλοσύνης για να με κάνει να νιώσω καλύτερα. Δεν θέλει και πολύ. Ένα χαμόγελο στον άνθρωπο που σου ετοιμάζει τον καφέ ή απλώς μια καλημέρα στον άγνωστο που ανεβαίνετε μαζί στο ασανσέρ. Εμπιστεύσου με, μία καλημέρα είναι αρκετή να φτιάξει τη μέρα και τη διάθεση και των δυο σας.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά και οι περισσότεροι είμαστε σε μία περίεργη φάση της ζωής μας καθώς νιώθουμε αρκετά πιεσμένοι και ανήσυχοι. Γι’ αυτό πιστεύω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να είσαι ευγενικός με τους γύρω σου. Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη διαφορά σε κάποιον που δεν περνάει και την καλύτερη μέρα της ζωής του. 

Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς, αυτό όμως που μένει ανεξίτηλο είναι τα συναισθήματα που προκαλούμε ο ένας στον άλλον, θετικά και αρνητικά.

Tip of the Day: Το θέμα δεν είναι «ΤΙ ΛΕΜΕ» αλλά το «ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ». Και το «ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ» είναι λιγότερο σημαντικό από το «ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ». Είναι το πώς το λέμε και το πώς το κάνουμε, που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Και όσος καιρός κι αν περάσει, οι άνθρωποι θα θυμούνται πώς τους κάναμε να νιώθουν. Δεν είναι πολύ αργά για να προσεγγίσετε μερικούς από τους ανθρώπους στη ζωή σας και να τους κάνετε να νιώσουν ζεστασιά και εκτίμηση. Εσύ θα πάρεις το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης και εκείνοι θα σε θυμούνται με αγάπη για πάντα…