Βρες τη δύναμη που κρύβεται μέσα σου και αντιμετώπισε τους νταήδες

Καλημέρα σας αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Ο εκφοβισμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Πολλοί από εμάς χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τους νταήδες κάποια στιγμή στη ζωή, ως παιδιά αλλά ακόμα και στην ενήλικη ζωή.

Όμως, αν και ο εκφοβισμός είναι συνηθισμένος, κανείς δεν χρειάζεται να ανέχεται τη συμπεριφορά ενός εκφοβιστή. Το να αποφύγεις έναν νταή δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά υπάρχουν σοφοί τρόποι να τον αντιμετωπίσεις.

Θυμήσου: ένας νταής είναι τόσο δυνατός όσο του/της επιτρέπεις να είναι.

Αντί λοιπόν να παραδοθείς στο παιχνίδι εξουσίας τους, σταμάτα να παίζεις το θύμα τους και κάθε απόπειρά τους θα πέφτει στο κενό και θα γίνεται απλά ντροπιαστική γι’αυτούς.

Όταν ένας νταής σε ενοχλεί, κάνε τον να χάσει τη δύναμή του όντας δυνατός, σταθερός και ευγενικός. Επειδή οι νταήδες θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να νιώσεις μόνος και ανίσχυρος, να προσπαθείς να έχεις δίπλα σου πιστούς και υποστηρικτικούς ανθρώπους.

Αντί να αμφισβητήσεις έναν νταή και να του δώσεις την προσοχή και την αίσθηση δύναμης που αναζητά, δώσε του μια σθεναρή αλλά μη συναισθηματική απάντηση που θα τον κάνει να καταλάβει ότι δεν σκοπεύεις να γίνεις θύμα.

Η αντιληπτή δύναμη ενός νταή μπορεί επίσης να είναι η αδυναμία του/της. Εάν δεν λάβει την αντίδραση που αναζητά από σένα, θα χάσει το ενδιαφέρον του και δεν θα ασχοληθεί ξανά μαζί σου.

Tip of the Day: Διάβασε παρακάτω μερικά quotes που θα σου δίνουν δύναμη όταν νιώθεις έρμαιο στις ορέξεις του εκάστοτε νταή…

«Όταν κάποιος είναι σκληρός ή συμπεριφέρεται σαν νταής, δεν σκύβεις στο επίπεδό του. Η ουσία είναι όταν αυτοί είναι χαμηλά, εσύ να πηγαίνεις ψηλά». ― Μισέλ Ομπάμα

«Ο εκφοβισμός είναι φρικτό πράγμα. Κολλάει μαζί σου για πάντα. Σε δηλητηριάζει. Αλλά μόνο αν το επιτρέψεις». ― Heather Brewer

«Ποτέ δεν πρέπει να κοροϊδεύεις κάτι που ένα άτομο δεν μπορεί να αλλάξει στον εαυτό του». ― Φιλ Λέστερ

«Οι πιο κακοί άνθρωποι είναι οι πιο αδύναμοι άνθρωποι, γιατί δεν έχουν καν τη δύναμη να πιστέψουν στην καλοσύνη. Μην αφήσεις αυτό να είναι η κατάρα της ζωής σου». ― Σον Πάτρικ Μπρέναν

«Δεν είναι κάπως ανόητο να πιστεύεις ότι το να γκρεμίσεις κάποιον άλλο σε χτίζει;» – Σον Κόβι