Ρίσκαρε από λίγο κάθε μέρα και στο τέλος θα γίνεις ατρόμητος

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Μήπως νιώθεις πως η ζωή σου είναι βαρετή; Αισθάνεσαι πως κάθε μέρα είναι η ίδια με την προηγούμενη; Ίσως. Ξέρεις γιατί; Δεν παίρνουμε αρκετά ρίσκα.

Το να ρισκάρουμε και να τολμήσουμε στο άγνωστο είναι τρομακτικό, γι’ αυτό προτιμούμε να μένουμε στις ζώνες άνεσής μας (comfort zones).

Πάρε λίγο ρίσκο κάθε μέρα

Έχουμε την τάση να φανταζόμαστε το χειρότερο σενάριο.

Η ζωή θέλει ρίσκο. Και πρέπει να παίρνουμε ρίσκα όταν δεν μας αρέσει η τρέχουσα κατάστασή μας αλλιώς θα μείνουμε με την απορία αν η ζωή στην άλλη πλευρά του “κινδύνου” είναι καλύτερη από τη ζωή μας τώρα.

Αν θέλουμε να ζήσουμε μια ουσιαστική και ευτυχισμένη ζωή θα πρέπει να νιώθουμε πραγματικά άνετα όταν νιώθουμε άβολα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Αν ναι, δοκίμασε τα παρακάτω:

Αγκάλιασε την αβεβαιότητα

Πάρε ένα μικρό ρίσκο κάθε μέρα

Επέκτεινε τη “ζώνη” άνεσής σου

Προφανώς και όταν μιλάω για ρίσκο, δεν εννοώ να κάνεις bungee jumping ή να βάλεις όλες τις οικονομίες σου στο Dogecoin. Απλά ξεκίνα από τα μικρά και σταδιακά ανάπτυξε τις ικανότητές σου για ανάληψη κινδύνου.

Ανοχή κινδύνου 

Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό καθορίζει την πορεία εκπαίδευσης και καριέρας που ακολουθείς. Καθορίζει την ποιότητα των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Επηρεάζει ακόμη και τις καθημερινές μας αποφάσεις, μεγάλες και μικρές.

Η ανοχή κινδύνου του καθενός είναι διαφορετική.

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η προσωπικότητά μας, η ηλικία μας, η ανατροφή και οι εμπειρίες μας.

Φυσικά, δεν γεννιέσαι με υψηλή ανοχή κινδύνου. Αυτή η ποιότητα μπορεί να αναπτυχθεί με χρόνο και αποφασιστικότητα.

Όλοι μας χτίζουμε σταδιακά την ανοχή μας στον κίνδυνο.

Για να αποφύγουμε μια μέτρια ζωή, πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα. Διαφορετικά, η ζωή μας αν δεν μας αρέσει, θα παραμείνει ίδια, βαρετή όπως πάντα.

Πώς να ξεπεράσουμε τον φόβο της αμφιβολίας ;

Αναρωτήσου:

«Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;»

“Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στραβά;”

Στη συνέχεια σκέψου το λίγο, επεξεργάσου τις απαντήσεις και σε διαβεβαιώ πως η απάντηση θα σε εκπλήξει.

Για παράδειγμα, ξεκινάει κάποιος να γράφει άρθρα στο Say Yes και ξοδεύει ώρες δημιουργώντας ιδέες και γράφοντας εμπνευσμένες αναρτήσεις. Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί είναι να μην τα διαβάσει κανείς. Πιστεύεις λοιπόν πως έχεις σπαταλήσει όλο αυτό τον χρόνο και την ενέργεια για το τίποτα. Λάθος, αφού και αυτό να έχει συμβεί εσύ απόκτησες πολύτιμη εμπειρία εξασκώντας το.

Tip of the Day: Αν δεν θέλεις να ζήσεις μια μέτρια ζωή, ξεκίνα να ρισκάρεις. Μπορείς να αυξήσεις την ανοχή σου στον κίνδυνο παίρνοντας μικρούς υπολογισμένους κινδύνους κάθε μέρα. Με τον καιρό θα γίνεις ατρόμητος. Θα μπορέσεις να κυνηγήσεις τα πιο τρελά σου όνειρα. Εξάλλου, μία ζωή την έχουμε, γιατί να μην ρισκάρουμε;