Ζήσε το ρίσκο ή χάσε την ευκαιρία!

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Κάθε εβδομάδα παίρνω άπειρα μηνύματά σας, που με ρωτάτε αν έχω βρει τον τρόπο για να αλλάξω την ζωή μου, προσωπική και επαγγελματική. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένα μαγικό φίλτρο που το πίνεις και ύστερα όλα μοιάζουν να έχουν βρει τη θέση τους και ο κόσμος σου ξαφνικά να είναι super αισιόδοξος! Δεν ξέρω αν οι μάχες που διάλεξα να δώσω θα με οδηγήσουν τελικά σε μία πετυχημένη ζωή, ξέρω μόνο πως ρίσκαρα και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να νιώσω ολοκληρωμένη.

Η λογική μου είναι πολύ απλή. Ζήσε το ρίσκο ή χάσε την ευκαιρία! Αν κάτι που σκέφτεσαι ή κάνεις σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, σημαίνει ότι δε σου αρέσει και οφείλεις στον εαυτό σου ή να το αλλάξεις ή να αλλάξεις τον τρόπο που εσύ το βλέπεις και το αντιλαμβάνεσαι.

Όλη μας η ζωή είναι ένα ρίσκο. Και επειδή σε πάω πάντα στα επαγγελματικά – οικονομικά, θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως και στην προσωπική ζωή μας ρισκάρουμε εξίσου, αν όχι παραπάνω. Ακόμα και αυτοί που ανήκουμε στην κατηγορία των πολλά χρόνια δεσμευμένων έχουμε πάρει και παίρνουμε καθημερινά τα δικά μας ρίσκα. Τι, δεν το πιστεύεις; Θεωρείς ότι σου μιλάω εκ του ασφαλούς; Και όμως κάνεις λάθος! Ο έρωτας, η αγάπη, η συμβίωση με τον ίδιο άνθρωπο πολλά χρόνια είναι ρίσκο. Όσο εσύ είσαι με τον ίδιο σύντροφο οι άλλοι εκεί έξω πειραματίζονται, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ανακαλύπτουν… παίρνουν και αυτοί τα δικά τους ρίσκα δεν αντιλέγω, όμως πίστεψέ με, τα παίρνεις και εσύ που είσαι με το ίδιο ταίρι από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου.

Θέλει “μαγκιά” και γερό στομάχι να πάρεις το ρίσκο να αφοσιωθείς σε έναν άνθρωπο για πάντα. Ρισκάρεις να τα δώσεις όλα και να μείνεις στον άσο. Ρισκάρεις κάποια στιγμή να του τελειώσει και να μείνεις στον άσο. Ρισκάρεις να σου τελειώσει και να τον αφήσεις στον άσο. Και τέλος ρισκάρεις να έχεις περάσει όλη σου τη ζωή με τον λάθος άνθρωπο και όταν κάνετε “ταμείο” να διαπιστώσετε ότι μείνατε και οι δύο στον άσο.

Γι’ αυτό θα σου πω ναι στο ρίσκο αλλά στο ρίσκο που παίρνεις με καθαρό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Μην πιέζεσαι να κάνεις πράγματα που δε σ’ ευχαριστούν, πάρε τις αποφάσεις σου όσο σκληρές και αν είναι. Πάρε το χρόνο σου και δράσε. Θέλω να περνάς καλά, να ξυπνάς αισιόδοξος και ανακουφισμένος που άνοιξες τα μάτια σου και όχι να βρίζεις που πρέπει να πας σε μία δουλειά που μισείς ή να έχεις στο πλευρό σου ένα σύντροφο που απλά φυτοζωείτε καθώς κανένας σας πλέον δεν ρισκάρει να κάνει την αλλαγή ώστε να λυτρωθείτε αμφότεροι. Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις και αν χρειαστεί γκρέμισέ τα όλα, στάσου στα πόδια σου και ξεκίνα από την αρχή.

Tip of the Day: Το να ζεις τη ζωή είναι το σπανιότερο πράγμα στον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υπάρχουν. Oscar Wilde