5 παρανοϊκά πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου σήμερα κιόλας!

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!! To να δημιουργούμε αμφιβολίες γύρω από τον εαυτό μας είναι πολύ πιο σύνηθες και εύκολο απ΄όσο νομίζετε.
Η αρνητική νοοτροπία μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Μερικές φορές το να είσαι θετικός άνθρωπος είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Τι θα έλεγες να σταματήσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου τώρα;

1) Φοβάσαι τι θα πουν οι άλλοι
Μη νιώθεις άσχημα, όλοι το κάνουμε, αφού ζούμε και αναπτυσσόμαστε σε μία κοινωνία που είναι ο ορισμός της κακοπροαίρετης, συνήθως, κριτικής. Δεν είστε μόνο εσείς, και το πιθανότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές που νιώθετε άβολα ή αμήχανα, είναι μόνο η ανασφάλειά σας που έχει συσσωρευτεί στο μυαλό σας. Οι άλλοι το κάνουν σε σας και εσείς απλά το επιτρέπετε. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας ως έναν μοναδικό και ατελή άνθρωπο. Όλοι κάνουμε λάθη, οπότε δεν χρειάζεται να αυτοτιμωρούμαστε για κάθε παράπτωμα που μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Και φυσικά δεν πρέπει να μας κρατάει πίσω ο φόβος του “τι θα πει ο κόσμος”.

2) «Δεν είσαι αρκετός»
Ένα άλλο ψέμα που πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας είναι ότι δεν αξίζουμε πολλά, ότι δεν είμαστε αρκετοί. Μπορεί να έχουμε βιώσει αποτυχία, απόρριψη ή απώλεια, αλλά θα είμαστε πάντα αρκετοί, ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι μπορεί να μας πουν το αντίθετο. Δεν πρέπει να αφήνουμε τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής μας να υπερισχύουν του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας. Έχουμε τόσες πολλές δυνατότητες και αν προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μια καλύτερη εικόνα για μας, θα έρθει η μέρα που θα μπορούμε να πούμε αληθινά στον εαυτό μας «είσαι αρκετός» και να το πιστεύουμε.

3) «Είσαι άσχημος»
Ο κόσμος αλλάζει και στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των αυστηρών προτύπων ομορφιάς, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η εικόνα μας. Η ασχήμια είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας και στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη “φυσική” μας εμφάνιση. Άνθρωποι από όλες τις φυλές, τις κουλτούρες και τα φύλα έχουν τον δικό τους μοναδικό τύπο ομορφιάς. Δεν έγινε και κάτι αν η εξωτερική μας εμφάνιση δεν αναγνωρίζεται από τους άλλους γύρω μας και φυσικά δεν πρέπει να μας υποβάλλει να βλέπουμε τον εαυτό μας με αρνητικό τρόπο. Αποκαλούμε τον εαυτό μας όμορφο κάθε μέρα και αγκαλιάζουμε τα μοναδικά μας χαρακτηριστικά που μας κάνουν αυτό που είμαστε.

4) «Δεν αξίζεις την αγάπη»
Η αγάπη έχει πολλές μορφές και το χειρότερο από τα τρελά ψέματα που πρέπει να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου είναι ότι δεν αξίζεις να σε αγαπούν. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι αξίζουν να νιώθουν ότι αγαπιούνται. Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι θεραπείας είναι να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας. Ασκηθείτε στην αγάπη για τον εαυτό σας και βρείτε αυτό που σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι και αγαπητοί από τον εαυτό σας. Χτίστε δυνατές σχέσεις με άτομα που σας ενδιαφέρουν και να είστε ανοιχτοί μαζί τους, να δίνεις και να λαμβάνεις αγάπη απλόχερα!

5) «Δεν θα είσαι ποτέ επιτυχημένος»
Η επιτυχία είναι ένα όνειρο που πολλοί έχουν, αλλά δεν το κυνηγούν επειδή δεν πιστεύουν στον εαυτό τους. Πρέπει να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου ότι δεν θα τα καταφέρεις! Μπορείς να πετύχεις σε αυτό που ονειρεύεσαι να κάνεις, αλλά το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσεις είναι ο εαυτός σου. Να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου. Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες «Είμαι δυνατός, έξυπνος και μπορώ να είμαι επιτυχημένος επειδή πιστεύω στον εαυτό μου».  Μίλα στον εαυτό σου και μη φοβάσαι να τον αντιμετωπίσεις και φυσικά να τον αναδείξεις.

Tip of the Day: Κανείς δεν σε κρίνει τόσο σκληρά όσο κρίνεις εσύ τον εαυτό σου. Μάθε να συγχωρείς τα λάθη σου και να αποδέχεσαι και να αγκαλιάζεις τις ατέλειές σου.