Η Δύναμη της Σιωπής

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο που καθοδηγείται από την τεχνολογία, για να βρούμε την ηρεμία μας, πρέπει να αφιερώσουμε μερικές στιγμές στον εαυτό μας καθώς η εσωτερική μας σιωπή έχει τις απαντήσεις σε όλες μας τις ερωτήσεις και γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να την ακούμε.

Είναι αναγκαίο πραγματικά για τη σωστή ισορροπία του μυαλού μας να αφιερώνουμε μερικές σιωπηλές στιγμές αποκλειστικά σε μας, χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα αφού πάντα μας απασχολεί κάτι.

Αφιερώνω επίτηδες χρόνο στον εαυτό μου για να σκεφτώ, να παρατηρήσω, να είμαι με τις σκέψεις μου και να νιώσω τις φευγαλέες στιγμές της ζωής. Και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η σιωπή έχει δύναμη.

Μια δύναμη για την καταπολέμηση κάθε αβεβαιότητας και προκλήσεων στη ζωή καθώς όταν εξασκούμε τη σιωπή, έχουμε την τάση να ακούτε ακόμη πιο προσεκτικά.

Η σιωπή έχει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που ψάχνεις εκεί έξω. Και όπως λέει ο φίλος μας πια, Mahatma Gandhi, «Κάθε μέρα βλέπω τη σημασία της σιωπής. Είναι καλό για όλους, αλλά για αυτόν που είναι βαθιά απορροφημένος στη δουλειά, η σιωπή είναι πράγματι χρυσός».

Η σιωπή για λίγες στιγμές, μας επιτρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια και να εστιάσουμε στην εργασία μας με καλύτερα αποτελέσματα. Μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας, να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας και να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να κυλήσει η μέρα μας.

Tip of the Day:Θέλετε να κατακτήσετε τη δύναμη της σιωπής; Ξεκινήστε με 10 λεπτά σιωπής και στη συνέχεια αυξήστε αργά το μέγιστο χρόνο στα 60 λεπτά. Καθώς προχωράτε, θα βρεθείτε σε καλύτερη κατάσταση ψυχικά και συναισθηματικά. Όπως λένε, το ήρεμο μυαλό είναι το απόλυτο όπλο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, ένα ημερολόγιο ή οτιδήποτε σας χαλαρώνει, να πείτε μια σύντομη προσευχή ή να κάνετε διαλογισμό. Κάντε το για 21 ημέρες, χωρίς να σπάσετε το σερί, και δείτε τη διαφορά στη ζωή σας.