Μην είσαι λυπημένος επειδή τελείωσε, να είσαι ευγνώμων επειδή συνέβη…

Όλα κάποια στιγμή τελειώνουν και τότε μας κατακλύζουν συναισθήματα απογοήτευσης, σύγχυσης ακόμα και άρνησης. Έτσι, ολη αυτή η αγωνία που βιώνουμε όταν κάτι τελειώνει, μας απορροφά τόσο την προσοχή μας και δε βλέπουμε πως ίσως και να ήταν μία επιβεβλημένη λυτρωτική αλλαγή που μόνο καλά πράγματα θα μας φέρει από ‘δω και στο εξής.

Είμαστε οι επιλογές μας και σχεδόν πάντα επηρεάζουμε τις καταστάσεις και δημιουργούμε ή χάνουμε ευκαιρίες. Η θεωρία μου είναι πως καλύτερα να εκτιμάς όλα αυτά που σου συνέβησαν, γιατί σε έφτασαν ως εδώ, παρά να νιώθεις αγανάκτηση επειδή κάτι τελείωσε και δεν ένιωθες έτοιμος να το αποδεχτείς. Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε σήμερα. Είναι θέμα επιλογής αν θέλουμε να είμαστε ευγνώμονες για αυτό ή όχι.

Εξάλλου, στη ζωή, όταν υπάρχει αρχή, υπάρχει και τέλος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη μία πλευρά και να επικεντρωθούμε μόνο στην άλλη. Αυτό είναι απλά άρνηση της πραγματικότητας…

Είναι λοιπόν επιλογή, συνειδητή, να εκτιμήσουμε όλα τα πράγματα που τελείωσαν με το να είμαστε ευγνώμονες που μας συνέβησαν. Οι σχέσεις μας που τελείωσαν άσχημα, η καριέρα μας που έληξε ντροπιαστικά ή ίσως οι φίλοι μας που μας έκοψαν είναι μερικά παραδείγματα καλών πραγμάτων που τελειώνουν και αυτό είναι οκ καθώς ένα τέλος μπορεί να είναι η αρχή για κάτι νέο… δώστε ευκαιρία στο νέο που έρχεται! Χρησιμοποιήστε την εμπειρία που βιώσατε, ώστε να αποτρέψετε και πάλι ένα άδοξο τέλος, αν είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και αν πάλι δεν τα καταφέρατε και είστε ξανά στην αρχή, μην απογοητεύεστε, γιατί ναι είστε στην αρχή και αυτό είναι σκληρό, όμως πλέον κουβαλάτε ανεκτίμητο θησαυρό, την εμπειρία σας. Αγκαλιάζουμε τα λάθη μας και είμαστε ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε έστω και αν έληξε άδοξα!

Tip of the Day: Αγαπημένοι μου, θα ήθελα να είστε ευγνώμονες γιατί: είμαστε ζωντανοί, ίσως είμαστε και πολύ τυχεροί και είμαστε υγιείς, είχαμε ευκαιρίες και στο υπόσχομαι θα έχουμε και άλλες στο μέλλον, έχουμε ανθρώπους στη ζωή μας που μας αγαπούν και μας χρειάζονται και τέλος οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μας έκαναν αυτά τα υπέροχα πλάσματα που είμαστε όλοι σήμερα. Χαμογέλα!!! Είναι ευλογία να μπορείς να ξεκινάς και πάλι από την αρχή! Θα τα καταφέρουμε, μας πιστεύω…