Να σε φροντίζεις!

Kαλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Λένε, πως κάθε ασθενής φέρει τον δικό του γιατρό μέσα του γι’ αυτό και τα παρακάτω δεν τα λέω απλά για να τα πω αλλά μπας και πάρω την απόφαση να τα κάνω τρόπο ζωής, καθώς εμείς και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία μας. Τη σωματική και την ψυχική.

1. Γυμναστική

Η μη άσκηση σε τακτική βάση είναι μια συνταγή για ατροφία του εγκεφάλου. Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της άσκησης περιλαμβάνουν τη βελτίωση της μνήμης και της προσοχής, ενώ μας βοηθά να αναβαθμίσουμε την ικανότητά μας στην εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και στο σωστό προγραμματισμό. Επίσης, συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων. (Σκέφτομαι να κατακτήσω πρώτα τα άλλα τρία και να αφήσω την άσκηση για το τέλος).

2. Σωστή διατροφή

Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό που τρώμε έχει σημαντική επίδραση στο μυαλό και τη διάθεσή μας. Βελτιώνει την ψυχική υγεία κατά πολύ καθώς έρευνες δείχνουν πως η κακή διατροφή είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τον έλεγχο της διάθεσής μας. Προφανώς και νιώθω πεταλούδες στο στομάχι κάθε φορά που τρώω junk food (και είναι πολλές οι φορές μεταξύ μας), όμως οι ειδικοί λένε πως η χαρά είναι παροδική και η πτώση στη διάθεσή μου είναι προ των πυλών! (δεν είμαστε για τέτοια!).

3. Να μαθαίνουμε νέα πράγματα

Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο τρελαίνομαι να μαθαίνω νέα πράγματα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η κατάκτηση νέων δεξιοτήτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσουμε έναν δυνατό εγκέφαλο, καθώς διεγείρει τους νευρώνες και σχηματίζει νευρικές οδούς που επιτρέπουν στους ηλεκτρικούς παλμούς να ταξιδεύουν πιο γρήγορα στον εγκέφαλο. Όσο μεγαλώνουμε, πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας για να μάθει. (Για παράδειγμα εγώ μετά συζύγου και άνευ τέκνων θα ξεκινήσουμε on line μαθήματα για μια νέα γλώσσα). Εσύ ίσως να έχεις απωθημένο να μάθεις ένα μουσικό όργανο, να παρακολουθήσεις μαθήματα μαγειρικής ή να γραφτείς σε μία εθελοντική ομάδα και γενικά θα σου πω πως η ζωή είναι μικρή για να είμαστε αναβλητικοί, να είσαι ανοιχτος να μαθαίνεις ό,τι σ’ ενδιαφέρει και σου αρέσει. Ό,τι κι αν κάνεις, μην σταματήσεις ποτέ να δοκιμάζεις νέα πράγματα καθώς είναι ένας από τους τρόπους να είσαι σε “ωφέλιμη” διέγερση.

4. Βρες ένα σκοπό και κατάκτησέ τον

Το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή είναι να έχεις μια ζωή χωρίς νόημα. Έχει διαφορά ο στόχος από τον σκοπό. Ο στόχος είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί. Το να θέλεις να είσαι φίλος είναι ένας στόχος και είναι εφικτός, αλλά το να είσαι καλός φίλος είναι περισσότερο πρόθεση παρά επίτευγμα, άρα είναι σκοπός.

Tip of the Day: Τα post it ανά χείρας και σημειώνουμε:

  1. Άσκηση τουλάχιστον 3/7 ημέρες
  2. Διορθώνουμε τις συνήθειες ύπνου μας
  3. Τρώμε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
  4. Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε υγιή επίπεδα σωματικού λίπους
  5. Κατάκτηση καινούργιων πραγμάτων
  6. Σκοπός στη ζωή
  7. Δημιουργούμε μια σταθερή ομάδα ανθρώπων που μας προκαλούν να βελτιώνουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα (Ε!!! αυτό το κάνουμε στο Say Yes, μην απομακρυνθείτε!!!).