Οφείλεις να έχεις 100% τον έλεγχο στη ζωή σου.

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σήμερα θα ήθελα να σου πω το εξής: για το 95% των πραγμάτων που σου συμβαίνουν φταις εσύ. Ω ναι, τα περισσότερα από αυτά που σου συμβαίνουν είναι 100% δική σου ευθύνη.

Είναι απλό: Είσαι μόνιμα θυμωμένος; Δικό σου λάθος, οφείλεις στον εαυτό σου να επισκεφτείς κάποιον ειδικό. Έχεις κολλήσει σε μία δουλειά που δεν αντέχεις; Δικό σου λάθος, οφείλεις στον εαυτό σου να τολμήσεις την αλλαγή. Είσαι δυστυχισμένος με τον/την σύντροφό σου; Δικό σου λάθος, οφείλεις στον εαυτό σου να ξεβολευτείς και να ζήσεις. Ό,τι σου συμβαίνει και δεν περιλαμβάνει βιαιότητα είναι δικό σου λάθος.

Αξιοποιείς μια ισχυρή νοοτροπία που σε κάνει να λες «Εντάξει, φταίω εγώ. Εγώ το έκανα. Σημαίνει επίσης ότι μπορώ να το διορθώσω. Τώρα πώς μπορώ να το διορθώσω;» Αυτό είναι. Είναι ένας διακόπτης που ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ να γυρίσεις.

Όμως οι περισσότεροι δεν το κάνουν και απλά βαλτώνουν. Προτιμούν να ρίξουν αλλού το φταίξιμο, να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και απλά να λουφάξουν στην ακρούλα τους.

Όμως προσοχή. Όλα θέλουν μέτρο, είναι πολύ μικρή η διαφορά του να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου από το να θυματοποιείσαι. Όταν λέω «για όλα φταις εσύ», δεν εννοώ απαραίτητα ότι αν ο σκύλος σου πεθάνει ή κάτι τέτοιο, φταις εσύ. Επιπλέον, προφανώς δε σου προτείνω να ζήσεις τη ζωή σου σαν control freak. Όχι. Αυτή η ζωή είναι ανεξέλεγκτη, πρέπει πράγματα που συμβαίνουν και δεν μπορείς να τα διαχειριστείς απλά να τα αφήνεις να περνάνε και να τα προσπερνάς. Το να ξέρεις τι πρέπει να αφήνεις να φύγει είναι τέχνη και πρέπει να έχεις δεξιότητα αν με ρωτάς. Διαφορετικά, θα τρελαθείς.

Tip of the Day: Είσαι υπεύθυνος για όλα. Υποθέτοντας αυτό και υιοθετώντας το, μπαίνεις στη θέση του οδηγού της ζωής σου και αρχίζεις να την κατευθύνεις όπως θέλεις. Μην αφήνεσαι άλλο σε αυτόματους πιλότους αλλά και μην επαναπαύεσαι στη θέση του συνοδηγού!