Σε προκαλώ… να βελτιώνεις τον εαυτό σου καθημερινά!

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Σήμερα αποφάσισα να σε προκαλέσω να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Υπάρχουν 3 προκλήσεις που έχω για σένα και θέλω να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να τα καταφέρεις!

1. Τι θέλεις να αλλάξεις στον εαυτό σου;
Η πρώτη μου πρόκληση για σένα είναι να καθήσεις κάπου που νιώθεις άνετα και να σκεφτείς. Σκέψου πραγματικά τι κάνεις λάθος, τι δεν σου αρέσει και τι θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου και σε σένα τον ίδιο. Σκεφτείτε βαθιά και με λογική. Και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, απαντήσεις ότι δεν έχεις τίποτα να αλλάξεις δεν γίνονται δεκτές αφού η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι τέλειος! Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνω λάθος. Και εσύ το ίδιο. Και δεν το λέω για να σε προσβάλω, το λέω γιατί θέλω το καλύτερο για σένα.
Μόλις σκεφτείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να “πονέσει”. Όταν ανακαλύπτουμε κάτι πραγματικά προβληματικό σε μας ή στον τρόπο ζωής μας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε αναίμακτα.
Αυτό που θέλω να κάνεις σε αυτήν την πρόκληση είναι να δουλέψεις πάνω σε αυτήν την «αδυναμία». Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος. Μπορεί να χρειαστούν μήνες, μπορεί να χρειαστούν μέρες, αλλά πρέπει να είσαι αποφασισμένος να βρεις τι θέλεις και να το αλλάξεις αρχίζοντας από τώρα.

2. Διάβασε Βιβλία & Περιοδικά!
Η δεύτερη πρόκληση για σένα είναι να διαβάσεις πολλά βιβλία και περιοδικά.
Ας ξεκινήσουμε με το μέρος των βιβλίων, ο λόγος για τον οποίο λέω να διαβάζεις βιβλία, είναι επειδή το διάβασμα σου δίνει νοημοσύνη (και σε ορισμένες περιπτώσεις σοφία). Ειλικρινά δεν υπάρχει τίποτα κακό στην ανάγνωση βιβλίων. Και πίστεψέ με, μόλις το κάνεις συνήθεια είναι πραγματικά διασκεδαστικό.
Και δεν θα σε περιορίσω να διαβάσεις μόνο ένα συγκεκριμένο είδος βιβλίου. Διάβασε ό,τι θέλεις: μυθιστόρημα, αστυνομικό, ιστορικό, φιλοσοφικό, οικονομικό κλπ. Ό,τι θέλεις και σου κάνει κέφι απλά διάβασέ το.
Η καθημερινή ανάγνωση θα σε βοηθήσει πραγματικά με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς!

3. Πήγαινε για ύπνο νωρίς και ξύπνα νωρίς!
Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι μένουν ξύπνιοι μέχρι τις 2-3 το πρωί και ξυπνούν στη 1 το μεσημέρι. Λοιπόν, αν θέλεις να έχεις μια καλή / γεμάτη ζωή, ξύπνα νωρίς. Ξεκίνα τη μέρα πριν το κάνουν όλοι οι άλλοι. Και αν είστε παραγωγικοί όλο αυτό το διάστημα, θα έχετε ένα προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους.
Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή να αλλάξεις το πρόγραμμά σου, αλλά δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μία εβδομάδα. Επίσης, προσπάθησε να είσαι αυστηρός αλλά όχι απόλυτος με τη ρουτίνα ύπνου σου γιατί δεν θα λειτουργήσει διαφορετικά.

Tip of the Day: Η σπηλιά του μυαλού σου που φοβάσαι να μπεις, κρύβει το θησαυρό που αναζητάς…