Στο φάσμα του αυτισμού: Οδηγός καθημερινής επιβίωσης – Παραδείγματα και συμβουλές για τα παιδιά και τους γονείς τους

Τι χρειάζονται τα παιδιά με αυτισμό; Τι τα απασχολεί; Ποιες είναι οι απορίες τους και τι βιώνουν στην καθημερινότητά τους;
Ένα βιβλίο-οδηγός για τα παιδιά και τους γονείς τους ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές δυσκολίες και να δίνονται λύσεις.

Συγκεκριμένα:
1. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται τα συμπτώματα, ο ρόλος των αισθήσεων, διασημότητες με αυτισμό, βασικά ερωτήματα, η ομάδα των ειδικών/επιστημόνων που βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό.
2. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς να κάνετε ευκολότερη την καθημερινή ζωή του παιδιού και για το πώς να θέσετε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων ή των σχολικών επιδόσεων.
3. Στο τρίτο μέρος εξετάζονται θέματα σχετικά με τη σωματική άσκηση, τη διατροφή, τον ύπνο, τη χαλάρωση, τη διαχείριση των έντονων συναισθημάτων και άλλα πολλά. Σε αυτό το μέρος τονίζεται η σημασία να φροντίζει κανείς καλά τον εαυτό του, γιατί έτσι κάνει ένα τεράστιο βήμα για να είναι υγιής και να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Και στα τρία μέρη παρεμβάλλονται οι ιστορίες παιδιών στο φάσμα του αυτισμού. Aπό τις εκδόσεις Μεταίχμιο.