Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι ΠΑΝΤΑ ευτυχισμένος!

Αυτό που θα σου πω σήμερα μάλλον θα ακυρώσει την εικόνα που ίσως έχεις για μένα στο μυαλό σου, καθώς αυτή είναι 100% η πιο αμφιλεγόμενη άποψη που έχω στη ζωή.

Ο λόγος για τον οποίο το λέω αυτό είναι επειδή νιώθω ότι στην εποχή που ζούμε όλοι μας θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, κάτι που δεν είναι κακό από κάθε άποψη, αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι περισσότεροι από μας κυνηγάμε την ευτυχία αντί να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας!

Όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, υστερούμε κάπου. Όλοι μας είμαστε φτωχοί σε κάποιο τομέα, οικονομικά, σωματικά, συναισθηματικά και αντί να προσπαθήσουμε να γίνουμε πλούσιοι, δηλαδή να λύσουμε τα προβλήματά μας, κυνηγάμε την ευτυχία όπως κυνηγάει ο σκύλος την ουρά του.

Η ευτυχία είναι συναίσθημα και αν κάτι ξέρουμε για τα συναισθήματα είναι ότι δεν είναι συνεπή. Μπορεί να είμαστε χαρούμενοι τώρα και την επόμενη στιγμή να κλαίμε. That’s life!

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μάλλον πρέπει να βάζουμε τις προτεραιότητές μας… σε προτεραιότητα και τα συναισθήματα τελευταία.

Η φιλοδοξία της ευτυχίας στο τέλος θα μας κάνει δυστυχισμένους. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε στη ζωή είναι να ενεργήσουμε ανάλογα με το είδος της αλλαγής που θέλουμε να μας συμβεί. Εάν προσποιούμαστε πως πάντα είμαστε χαρούμενοι, απλώς κρύβουμε κάτω από το χαλάκι όλα τα άλλα συναισθήματα. Μακροπρόθεσμα, όλα αυτά τα άλυτα ζητήματα θα επανέλθουν.

Στην σκληρή πραγματικότητα που ζούμε και στο παιχνίδι επιβίωσης που παίζουμε όλοι μαζί πιστεύεις πως είναι ορθό να αφήνουμε τα συναισθήματά μας να αποφασίζουν για τη ζωή μας; Έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και την οικονομική άνεση να αφήνουμε τα συναισθήματά μας να εμποδίζουν τους στόχους μας; Μάλλον όχι, αφού πρέπει να είσαι πειθαρχημένος για να ολοκληρώσεις τους στόχους σου και να πετύχεις όλα όσα θέλεις.

Tip of the Day:  Σταμάτα να κυνηγάς την ευτυχία και αφοσιώσου στο να λύσεις τα προβλήματα που σε εμποδίζουν να φτάσεις σε αυτή! Πιστεύω ότι αν οι άνθρωποι διόρθωναν τα πράγματα που τους έκαναν δυστυχισμένους, θα είχε ως αποτέλεσμα μια συνολική κατανόηση της ευτυχίας και αυτό θα ήταν υπέροχο!