Η ψυχή της παρέας…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Όλοι μας κατά καιρούς βρισκόμαστε σε διάφορες παρέες και αν κάνεις ένα βήμα πίσω θα παρατηρήσεις διαφόρων ειδών “συνομιλητές”. Υπάρχει ο σιωπηλός που ακούει αλλά δεν μιλάει, υπάρχει αυτός που μονοπωλεί την κουβέντα, υπάρχει ο αντιρρησίας που απλά διαφωνεί με όλα, υπάρχει ο πάντα συγκαταβατικός που κουνάει το κεφάλι πάνω κάτω συμφωνώντας με όλους. Ποιο είναι όμως το πραγματικό savoir vivre που πρέπει να παίζεις στα δάχτυλα για να είσαι πραγματικά η ψυχή της παρέας;

1. Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο

Το να μιλάς λιγότερο δείχνει άνεση και όχι συστολή όπως παρεξηγείται συχνά. Το να έχεις μία χαλαρή συμπεριφορά και να ακούς πραγματικά τον συνομιλητή σου χωρίς να τον καπελώνεις μη αφήνοντάς τον να ολοκληρώσει, δείχνει παιδεία και συναισθηματική νοημοσύνη.

2. Να είσαι χαλαρός και να μην κάνεις έντονες κινήσεις

Οι γρήγορες κινήσεις, οι φωνές και η υπερβολική παραστατικότητα σε κάνουν να φαίνεσαι νευρικός και ίσως κάποιοι αγχωθούν λίγο παραπάνω και δεν το θέλουμε αυτό.

3. Κοίτα στα μάτια τους συνομιλητές σου

Τίποτα δεν δείχνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενδιαφέρον για τη γνώμη των άλλων από το να κοιτάς την παρέα σου στα μάτια.

4. Μίλα με ευγένεια αλλά και με τόλμη

Το να είσαι αρεστός, δεν σημαίνει ότι θα κρατάς αυτό που πιστεύεις για σένα για να μην κακοκαρδίσεις τους υπόλοιπους. Να λες πάντα τη γνώμη σου, γιατί αυτό σε διαφοροποιεί ως άτομο όμως με ευγένεια αλλά και τόλμη.

5. Να είσαι απερίσπαστος

Κάποιος που ολοκληρώνει άμεσα και κατανοητά τη γνώμη του πάνω σε κάποιο θέμα είναι πραγματικά θησαυρός για μία παρέα. Για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να παραμένεις συγκεντρωμένος σε αυτό που θες να πεις τώρα και όχι να σκέφτεσαι ήδη την επόμενη συζήτηση.

6. Να είσαι περίεργος αλλά όχι φορτικός

Αν υπήρχε ένας τρόπος να γίνεις ο αγαπημένος της παρέας αυτός θα ήταν να εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου και να κάνεις ερωτήσεις στοχευμένες και σχετικές προφανώς, ώστε να μάθεις περισσότερα για αυτά που αναλύει ο συνομιλητής σου αλλά και να του εκφράσεις πραγματικό ενδιαφέρον για τα όσα λέει. Ρωτώντας πράγματα σημαίνει ότι πραγματικά όχι μόνο τον ακούς αλλά σε ενδιαφέρει να μάθεις και παραπάνω πληροφορίες. Όλα όμως με μέτρο! Μην μονοπωλείς το ενδιαφέρον με ένα εκατομμύριο ερωτήσεις γιατί μάλλον θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα!

7. Μην προσπαθείς να τους εντυπωσιάσεις όλους

Το να ευχαριστείς όλους τους ανθρώπους δεν οδηγεί στο να σε σέβονται περισσότερο. Αντιθέτως φρόντισε να βρεις την παρέα που σου ταιριάζει και ξεδίπλωσε αργά αργά τον χαρακτήρα σου.

Tip of the Day: Ναι, να προσαρμόζεσαι στις παρέες σου όμως να φροντίζεις να δείχνεις και πόσο διαφορετικός / ξεχωριστός είσαι. Να είσαι εσύ! Και να θυμάσαι πως δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους, υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν γούστο…