Μαγνήτης προσωπικότητας, check!

Close-up Of A Human Hand Attracting White Human Figures With Horseshoe Magnet On Blue Background

Καλημέρα σας αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Στην Ελλάδα ακούμε συχνά για το γνωστό μαγνήτη που -ας το πούμε ευγενικά- έλκει τους λάθος ανθρώπους στη ζωή μας. Ναι ναι τον γνωστό μαγνήτη εννοώ… Πρόσφατα λοιπόν ανακάλυψα (μάλλον πρέπει να κόψω λίγο το internet) και έναν άλλο μαγνήτη, τον Μαγνήτη Προσωπικότητας.

Ένας άνθρωπος λέμε ότι έχει το χάρισμα του Μαγνήτη Προσωπικότητας όταν αναγνωρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο ως εκείνος που ξέρει ακριβώς τι να κάνει ώστε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να λύσουν τα προβλήματά τους. Είναι εκείνος που είναι η χαρά της ζωής και σου δημιουργεί ένα αίσθημα χαράς όταν τον συναναστρέφεσαι.

Το χάρισμα αυτό λοιπόν, όπως και όλα τα χαρίσματα, δεν έχουν μοιραστεί απλόχερα σε όλους, όμως με λίγη εξάσκηση όλα μπορούν να γίνουν. Με τους “μαγνητικούς ανθρώπους”, υπάρχει μια σύνδεση που μας δίνει ενέργεια αντί να μας στραγγίζει, ακόμα και αφού το “μαγνητικό” άτομο έχει φύγει από κοντά μας.
Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να αναπτύξεις τον Μαγνήτη Προσωπικότητάς σου και να περιορίσεις τον άλλον που λέγαμε παραπάνω, τότε πρέπει να εξελίξεις τα ακόλουθα.
Βασικές δεξιότητες για να χτίσεις μια “μαγνητική” προσωπικότητα
  1. Μην αφήνεις ποτέ μια ευκαιρία να εμπνεύσεις τους άλλους.
  2. Η αυτοπεποίθηση πρέπει να είναι η ταυτότητά σου.
  3. Μη χάνεις τον ενθουσιασμό σου.
  4. Ανάπτυξε τη στάση «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω».
  5. Το χαμόγελο είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός όλων.
  6. Αίσθηση του χιούμορ.
  7. Υγιής Αισιοδοξία.
  8. Ενεργητική ακρόαση.

Γιατί όμως κάποιος να θέλει να αναπτύξει μία “μαγνητική προσωπικότητα;”

  • Θα επεκτείνεις πιο εύκολα τον κοινωνικό σου κύκλο και θα είναι πιο εύκολο να αναπτύξεις φιλίες.
  • Καλύτερα αποτελέσματα στις προσωπικές και επαγγελματικές σου προσπάθειες.
  • Θα σε προάγει πιο γρήγορα σε ηγετικές θέσεις.
  • Θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των άλλων.
  • Θα επηρεάζεις πιο εύκολα τους άλλους να υιοθετήσουν τις ιδέες σου.

Tip of the Day: Σου έχει τύχει ποτέ να νιώθεις μία ακαταμάχητη έλξη για κάποιον αλλά να μην είσαι σίγουρος γιατί; Δεν μιλάμε για ρομαντική έλξη αλλά για κάποιον που είναι φίλος ή συνεργάτης ή ακόμα και κάποιος που γνωρίζεις για πρώτη φορά. Είναι τόσο ελκυστικό όταν συμβαίνει που είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθείς! Αν αφεθείς, θα σε συνεπάρει με την παρουσία του και θα να νιώθεις καλύτερα όταν βρίσκεσαι κοντά του ενώ την ίδια στιγμή θα σε εμπνέει με έναν δικό του μοναδικό τρόπο να γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Μπορεί να μην θέλεις να το αναλύσεις πολύ γιατί αυτό μπορεί να χαλάσει τη μαγεία αυτού του υπέροχου ανθρώπου. Αλλά αν προσπαθήσεις να τον μιμηθείς, δώσε μεγάλη προσοχή και προσπάθησε να ορίσεις τι είναι αυτό που σε αιχμαλωτίζει και ακολούθησε το παράδειγμά του.