Μην τα παρατάς…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Πολλές φορές μου στέλνετε μηνύματα γιατί δεν ασχολούμαι με την επικαιρότητα και όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που έρχονται στο φως κάθε μέρα. Βιασμοί ανηλίκων, γυναικοκτονίες, αυτοκτονίες, εξαφανίσεις, ξυλοδαρμοί είναι μερικά από τα καθημερινά θέματα που μας κατακλύζουν. Είναι επιλογή μου να μην αναφέρομαι σε όλα μέσα από το Say Yes …to the Press, όχι γιατί ζω στο συννεφάκι μου αλλά γιατί θεωρώ πως όλοι μας έχουμε φτάσει στο σημείο να συνηθίζουμε τη φρίκη γιατί μαθαίνουμε λεπτομερώς για ό,τι συμβαίνει μέσα από τα sites, τις εφημερίδες, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα social media. Για το λόγο αυτό, επιλέγω να ασχοληθώ με πολύ συγκεκριμένα θέματα της επικαιρότητας και το κάνω μόνο σε τρεις περιπτώσεις: α) όταν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό β) όταν, προβάλλοντάς το, του δίνω βήμα για να πάρει την προσοχή και τη δημοσιότητα που του αρμόζει και γ) όταν δέχομαι πολλά μηνύματα γι’ αυτό και δεν μπορώ πλέον να το αγνοήσω, γιατί καταλαβαίνω πως είναι κάτι που σας απασχολεί πολύ.

Σήμερα λοιπόν μέσα από αυτό το άρθρο θέλω να σου πω ότι τα επίπεδα κατάθλιψης στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός και ουδέποτε θα αναλάμβανα τέτοια ευθύνη για κάτι τόσο σοβαρό. Όμως τα μηνύματά σας είναι αποκαρδιωτικά. Όλα αυτά που μαθαίνουμε, ακούμε, διαβάζουμε μέσα στην ημέρα, μας έχουν πλέον εξοντώσει. Πολλοί από μας νιώθουμε να έχουμε κουραστεί και η καθημερινότητα να μας “καταπίνει”, νιώθουμε μόνοι και αισθανόμαστε πως τελικά το βαρέλι δεν έχει πάτο και απλά δεν πάει άλλο γιατί τίποτα “καλό” δεν υπάρχει εκεί έξω. Ε, λοιπόν κάνετε λάθος! Μερικές φορές θα χάσουμε το δρόμο μας ή θα κουραστούμε επειδή δεν είμαστε ή δεν νιώθουμε πια αρκετά δυνατοί να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας, όμως η παραίτηση είναι η λάθος κίνηση.

Παραίτηση. Μια επιλογή που συχνά φαντάζει ως η μόνη εναλλακτική όταν νιώθουμε απελπισμένοι. Ίσως αυτή τη στιγμή τα κεφάλια μας να είναι γεμάτα με άσχημες σκέψεις και θέλουμε να τα παρατήσουμε, όμως να θυμάστε ότι υπάρχει πάντα ένας λόγος για να μην το κάνουμε.

Tip of the Day: Όλο αυτό που μας συμβαίνει τώρα είναι μία πρόκληση και η πρόκληση δεν είναι να σταματήσουμε στα μισά, αλλά κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω!

Η ζωή μας είναι εκεί έξω και ο δρόμος είναι ακόμα ορθάνοιχτος με το χρόνο να είναι ο σύμμαχος που μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε. Ξεκουράσου λοιπόν στη διασταύρωση, όμως μην τα παρατάς, ολοκλήρωσε τη διαδρομή και όπου σε βγάλει. Επίλεξε στην καθημερινότητά σου, οι ειδήσεις που λαμβάνεις να είναι από κάποιο μέσο με ψύχραιμη ματιά, γιατί ναι οφείλεις να είσαι ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει γύρω σου όμως θα σε συμβούλευα να αποφεύγεις τις λεπτομέρειες και τις επαναλαμβανόμενες ειδήσεις, ειδικά αν είναι εύθραυστη η ψυχολογία σου αυτή τη στιγμή.

Εγώ εύχομαι σε όλους μας να βρίσκουμε πάντα κουράγιο όταν φοβόμαστε, να μην τα παρατάμε, να ψάχνουμε την ελπίδα όταν αντιμετωπίζουμε απογοήτευση και να ανακαλύπτουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας ακόμα και όταν αισθανόμαστε αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας συμβαίνει. Γιατί όσο είμαστε ζωντανοί, όσο μας δίνεται χρόνος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γίνουμε αυτό που θέλουμε και να κάνουμε το καλό. Ναι, είμαι από αυτούς τους χαζορομαντικούς που ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχει καλό εκεί έξω και πως κάποια στιγμή όλα φτιάχνουν…