Να σε αγαπάς…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Τα μηνύματά σας πάρα πολλά για το άρθρο της Τετάρτης σχετικά με το αυτοσαμποτάζ. Επανέρχομαι λοιπόν με τη φράση της Cheri Huber, συγγραφέας στο επάγγελμα, που λέει το εξής «αν είχες ένα άτομο στη ζωή σου, να σου φέρεται όπως φέρεσαι στον εαυτό σου, θα τον είχες ξεφορτωθεί εδώ και πολύ καιρό…».

Η αποδοχή του εαυτού είναι η απάντηση σε πολλά από τα προβλήματά μας. Μας βοηθά να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να αφυπνίσουμε τα πάθη και τον σκοπό μας.

Είναι άσκοπο να επιπλήττουμε ή να μισούμε τον εαυτό μας επειδή είμαστε διαφορετικοί. Ίσως είμαστε διαφορετικοί για κάποιο λόγο που δεν έχουμε προσδιορίσει ακόμα. Επομένως, καλό θα ήταν να αποφύγουμε να χρησιμοποιούμε τη μοναδικότητά μας εναντίον μας, καθώς είναι ένα δώρο που έχει σκοπό να μας βοηθήσει να ξεχωρίζουμε από το πλήθος.

Αν πιστεύουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με εμάς, κοιτάμε μέσα από το πρίσμα ενός παραμορφωμένου φακού. Εστιάζουμε σε μια ανακριβή αντίληψη που δεν υπάρχει. Μπορείς για μια φορά στη ζωή σου να αισθανθείς άνετα με την ιδέα ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με σένα εκτός από τις σκέψεις για τον εαυτό σου;

Tip of the Day: Αφιέρωσε χρόνο σε σένα, για σένα, ώστε να σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά και να μετατρέψεις τον εσωτερικό σου διάλογο σε έναν διάλογο καλοσύνης, συμπόνιας για τον εαυτό σου και αυτο-τροφής. Στην αρχή θα το νιώθεις ξένο καθώς είναι κάτι που δεν το έχεις συνηθίσει και ο εγωισμός σου θα θέλει να το πνίξει όμως παρά τη συνεχή αντίσταση που θα βρίσκεις προσπάθησε να παρατηρείς την αλλαγή, καθώς η αρνητική εσωτερική συζήτηση σταδιακά θα αλλάξει και πριν το καταλάβεις θα νιώσεις γαλήνη. Μην το εξαναγκάζεις, απλά αφέσου και καλωσόρισε τις αρνητικές σου σκέψεις, όμως να είσαι προσεκτικός και να τις παρατηρείς μέσα από το πρίσμα της καλοσύνης και της αυτοσυμπόνιας.

Με τον καιρό θα μάθεις να αποδέχεσαι τις σκέψεις σου αντί να τους αντιστέκεσαι.