Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Claire's Φτιάξε καφέ να στα πω Τι αποκαλύπτουν τα κατοικίδια για τη σχέση μας με τον σύντροφό μας!

Τι αποκαλύπτουν τα κατοικίδια για τη σχέση μας με τον σύντροφό μας!

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αύριο και λένε πως αυτός που δεν αγαπάει τα ζώα δεν αγαπάει και τους ανθρώπους. Εγώ είμαι εδώ όμως για να σου πω 5 λόγους για να επιλέξεις σύντροφο που αγαπάει τα ζωάκια!

Το να ταιριάζεις με κάποιον επειδή μοιράζεστε ενδιαφέροντα όπως το τζόκινγκ, η μπιρίμπα, το σινεμά ή τα μπουζούκια μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Αλλά ας το παραδεχτούμε: Υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία μπορεί να προσποιηθείς ενδιαφέρον ή να τα ανεχτείς επειδή θέλεις τα πράγματα στη σχέση σου να πάνε καλά. Για να ξεκινήσει και να λειτουργήσει πιο ομαλά μια σχέση, σημαντικό είναι να υπάρχουν κοινές αξίες, όπως το να είναι και οι δύο φιλόζωοι. Γιατί; Όσοι αγαπούν τα ζώα είναι ικανοί να χτίζουν πολύ δυνατές σχέσεις!

Δείτε 5 λόγους για τους οποίους οι φιλόζωοι δημιουργούν πιο ισχυρούς δεσμούς!

1. Αποκαλύπτονται μέσω του κατοικιδίου τους…
Το κατοικίδιό σας είναι σαν ένας καθρέφτης που αντικατοπτρίζει όχι μόνο το πώς αλληλεπιδράτε μαζί του, αλλά και το πώς σχετίζεστε με τους ανθρώπους. Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στο κατοικίδιό σας λέει πολλά για το πώς αντιμετωπίζετε τον σύντροφό σας! Δηλαδή, εάν έχετε μια ασταθή σχέση με το κατοικίδιό σας, τότε αυτή η τάση σας είναι πιθανό να εκδηλωθεί και απέναντι στο ταίρι σας. Εάν αγνοείτε το περπάτημα ή τον χρόνο με τον σκύλο σας, το πιθανότερο είναι ότι παραμελείτε και τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που βρίσκονται πιο κοντά σας.

2. Είναι από τη φύση τους άνθρωποι που νοιάζονται
Πολλοί θα ήθελαν να έχουν δυνάμεις όπως ο Dr. Dolittle και να επικοινωνούν με τα ζώα (ειδικά όταν αυτά γαβγίζουν στις 3 π.μ.), οι φιλόζωοι όμως φαίνεται πως έχουν έμφυτο ταλέντο να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος των κατοικιδίων τους και να την κατανοούν συναισθηματικά!
Η ικανότητα να κατανοείτε σε βάθος αυτό που κάνει το κατοικίδιό σας και να το βοηθάτε να αισθάνεται καλύτερα δείχνει ότι έχετε ενσυναίσθηση και πραγματικά είναι υπέροχο να έχεις έναν σύντροφο που σε καταλαβαίνει χωρίς πολλά πολλά… Κοινώς οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ζώα έχουν μεγαλύτερη επαφή με τη συναισθηματική τους πλευρά!

3. Είναι πιο υπομονετικοί
Ανεξάρτητα από το πόσο ενδιαφέρεται κάποιος για το κατοικίδιό του, αυτά τα αξιαγάπητα πλάσματα μπορούν ακόμα να εξαντλήσουν την ενέργειά τους και να δοκιμάσουν την υπομονή τους. Είτε όταν λερώνουν την αγαπημένη τους μοκέτα, είτε όταν μασουλάνε το παπούτσι τους ή όταν σκίζουν την ακριβή κουρτίνα τους, οι φιλόζωοι τα προσεγγίζουν όλα με αγάπη. Αυτό δείχνει ότι θα είναι υπομονετικοί και στη σχέση τους με τον σύντροφό τους αλλά και με τα παιδιά τους!

4. Ξέρουν τι σημαίνει να αγαπάς άνευ όρων
Το να συμβιώνεις με ένα ζώο σημαίνει ότι καταλαβαίνεις πώς είναι να νιώθεις αγάπη χωρίς όρους. Τα σκυλιά μας διδάσκουν την άνευ όρων αγάπη και στοργή!
Ανεξάρτητα από το πού μένουμε, πόσα χρήματα έχουμε ή τι λάθη μπορεί να κάνουμε, τα ζώα μένουν δίπλα μας ακόμα και όταν η κατάσταση είναι δύσκολη.
Το να αγαπάς τα ζώα σημαίνει να εκτιμάς και να μαθαίνεις από την πίστη τους. Τα κατοικίδια προσφέρουν πολλή διασκέδαση και άνευ όρων αγάπη στα σπίτια όπου ζουν! Όταν κάνουν χαριτωμένα και αστεία πράγματα, τα οποία κάνουν συχνά, τα μέλη της οικογένειας αντιδρούν γελώντας και χαλαρώνοντας. Είναι πάντα έτοιμα να δείξουν την αγάπη τους χωρίς να βρίσκουν δικαιολογίες. Είναι σταθερά εκεί για εμάς. Εμείς οι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, δεν φαινόμαστε ποτέ ικανοποιημένοι. Ξεφεύγουμε από τη δέσμευση, κυνηγάμε το ανέφικτο και αναρωτιόμαστε γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι.

5. Δεν φοβούνται τη δέσμευση
Μερικοί σκύλοι μπορεί να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 15 ετών, οι γάτες έως τα 20, οι χελώνες έως τα 50 και οι παπαγάλοι έως τα 80. Η επιλογή της φροντίδας ενός ζώου μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τις ρομαντικές μας σχέσεις. Τα κατοικίδιά μας μπορεί ακόμη και να ζήσουν περισσότερο από εμάς!
Η χαρά, ο σκοπός και η άνεση ενός συντρόφου ζώου περιλαμβάνει επίσης ευθύνη και δέσμευση, έξοδα όπως επισκέψεις σε κτηνίατρο, περιποίηση, φύλαξη, μετακίνηση, ρούχα κ.λπ.
Εάν οι φιλόζωοι δεν πτοούνται από τη δέσμευση που προέρχεται από τη φροντίδα των ζώων, δεν θα πτοηθούν από τη δέσμευση που συνεπάγεται η οικοδόμηση μιας ανθρώπινης σχέσης.
Οι φιλόζωοι είναι πρόθυμοι να υπομείνουν περισσότερα από όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει μια σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουν ό,τι κι αν γίνει, αλλά δεν σηκώνονται και φεύγουν τόσο εύκολα όταν τα πράγματα γίνονται λίγο “περίεργα”.

Tip of the Day: Τώρα ξέρετε πως αν ο υποψήφιος σύντροφός σας αγαπά και φροντίζει τα ζωάκια, έχετε ήδη μια εξαιρετική βάση! Δες αυτός που σε ενδιαφέρει πώς φέρεται στα αγαπημένα τετράποδα και πάρε τις αποφάσεις σου ώστε να του δώσεις το πράσινο φως! Και να θυμάσαι πως οι μεγάλες πράξεις γίνονται από εκείνους που εκτελούν συνήθως μικρές πράξεις καλοσύνης – Victor Hugo.